E3 langs DSS in grillige wedstrijd

19 september speelt de E3 op een zonnig Pim Mulierpark tegen DSS E3. In het team van de ‘roodgroenen’ spelen veel oude bekenden. De meeste jongens hebben we eerder getroffen in van de vijf (!) duels die we vorig seizoen met hun F1 hebben uitgeknokt in de beker, de competitie en op het Bloemendaal toernooi. De eerste editie van het nieuwe seizoen wordt een grillige, doelpuntrijke wedstrijd.

De uitwedstrijd bij DSS is voor de E3 de uitgestelde start van de competitie. Vorige week kwam Schoten E1 namelijk niet opdagen. De wedstrijd begint goed. De bal gaat lekker rond. Voordat DSS het in de gaten heeft staan ze op achterstand. Lars is niet fit aan de wedstrijd begonnen maar dat verandert snel als hij, uit een afgeslagen corner, de 0 – 1 binnen schiet. Kort daarop zorgt Young-kon met een snoeihard afstandschot voor 0 – 2. Als Bernhard langs de lijn opstoomt en het doelgebied binnen gaat, hangt een derde goal in de lucht. Jammer genoeg vliegt zijn schot langs de verkeerde kant van de paal. Na de eerste wervelende minuten stroopt DSS de mouwen op. Onze jongens zijn afwachtend en laten zich op felheid aftroeven. Zo wordt het toch nog een lastige eerste helft. Voor rust komt DSS terug tot 2 – 2, maar heeft kansen op meer. Uit hoekschoppen ontstaan hachelijke situaties voor de goal. Kyle en Mees voorkomen dat we met achterstand gaan rusten.

(foto: Niels Koning)

Na de rust is Alliance aanmerkelijk scherper en trekt het initiatief naar zich toe. De 2 – 3 komt voort uit een snelle uitbraak. Pepijn schiet de bal langs de keeper in de verre hoek. DSS wordt nog meer teruggedrongen. Alliance loopt dan snel verder uit. Jasper scoort twee keer met een bekeken schot, over de keeper, net onder de lat. Lars zorgt voor de 2 – 6. De score had nog verder op kunnen lopen. Stan was twee keer dicht bij een goal. En de mooist uitgespeelde aanval (Tijn – Stan – Jasper – Pepijn) spat uit elkaar op de DSS lat. Tien minuten voor het eind herpakt DSS zich opnieuw en weet snel achter elkaar nog twee keer te scoren. De laatste minuten houden de teams elkaar in evenwicht zodat onze mannen hun eerste competitiewedstrijd met een 4 – 6 winst afsluiten.