Alliance E8 blijft winnen

Een mooi najaarszonnetje en een veld dat erbij ligt als een biljartlaken waren zaterdag de optimale omstandigheden voor Alliance E8. Klokslag half tien konden de jongens aan de wedstrijd tegen Olympia beginnen. Beide teams gingen vol voor de winst. Met mooi combinatievoetbal won Alliance E8 voor de tweede week op rij. Een overwinning waar niets op af te dingen viel.

In de openingsfase was het Olympia waar de dreiging van uitging. Een hard schot in de eerste minuut spatte tegen de kruising. Daarna een paar gevaarlijke corners waarbij Thijs als keeper zich niet liet intimideren door een paar harde overtredingen van de Olympia-spelers. Toch was het Alliance E8 dat de eerste goal scoorde. Na een counter behield Siem het overzicht en schoot beheerst in: 1-0. Daarna bleef Alliance goed geconcentreerd voetballen tegen de fysieke ploeg van Olympia. Tegen de beweeglijkheid van onze spitsen Jack, Siem, Noah en Jannus was het moeilijk verdedigen.

Vooral Jannus speelde zich veel vrij en zorgde zo voor een constante dreiging. Jack toonde zich een speler die zowel oog heeft voor zijn medespelers als een paar mannetjes kan omspelen. Met een mooie actie, een slalom langs drie Olympia-spelers, hoefde Jannus alleen maar het laatste zetje tegen de bal te geven: 2-0. Daarna was het weer Jack die goed op dreef de bal d’r helemaal zelf inknalde: 3-0. Toch waren er in de eerste helft ook kansen voor Olympia. Maar waar de Alliance-spelers zeer effectief in de afwerking waren kreeg Olympia de ballen er niet in.

Justus en Douwe waren van het vorige seizoen al bekend als rasverdedigers. Daar is nu dan de talentvolle linkspoot Igor bijgekomen die een vrije rol in de verdediging voor zich opeiste. Het driemansblok stond als een huis. Igor en Justus stortten zich een paar maal zonder angst voor de spelers van Olympia die verwoestend probeerden uit te halen. En wanneer af en toe Sven en Jack de verdediging een handje moesten helpen en er een keeper van het niveau Thijs als sluitpost staat zal ieder team waar we dit jaar tegen spelen er een flinke kluif aan hebben een doelpunt tegen Alliance E8 te maken. Na de 3-0 gingen de Alliance-mannen swingend verder. De technisch vaardige Sven zet voorin de spelers van Olympia steeds goed op het verkeerde been. De Olympia spelers kregen maar geen vat op het combinatiespel van de Alliance mannen voorin. Toch viel nog net voor de rust wat onverwacht een goal van Olympia: 3-1

In de tweede helft kon de tweede keeper van Alliance, Sven, aantreden. En ook hij kon de harde schoten van Olympia keren. Voorin was het weer Jack die een paar kansen creëerde. Een van zijn trappen werd nog gekeerd door de keeper maar een attente Siem wist wel raad met de afvallende bal: 4-1. Olympia werd naar het eind toe fanatieker en ruwer zonder dat de scheidsrechter optrad. Een onbestrafte overtreding van een van de Olympia-spelers leidde de 4-2 in. Aan het eind van de wedstrijd kreeg ook Jannus nog loon naar werken. Thijs hield na een mooie actie het overzicht en liet het laatste doelpunt aan Jannus die zich wederom goed had vrijgespeeld voor de goal. De eindstand 5-2 was dik verdiend.