E1 nog steeds in de race voor kampioenschap hoofdklasse

Sinds het laatste bericht op de site waarin de E1 Haarlem E2 had verslagen zijn er drie wedstrijden gespeeld. De eerste en de mooiste was op een donderdagavond tegen Ouderkerk onze grootste concurrent. Ouderkerk had drie verliespunten minder, dus eigenlijk moest er gewonnen worden. Vanaf de eerste minuut werd er gestreden door beide ploegen. Ouderkerk met een uitstekende verdediging en een hele snelle en vaardige speler voorin. Bij Alliance speelde iedereen goed maar er waren ook uitblinkers dit keer Teun, Koen en Remco. Alliance iets meer in de aanval, Ouderkerk iets meer leunend op de verdediging en levensgevaarlijk counterend. En van beide partijen prachtig spel, opbouw van achteruit, balletje inspelen, een-tweetjes, opstomende backs, opendraaien spel verleggen etc. Wat kan E-voetbal toch mooi zijn op zo’n half veld. Hier gaan we volgend jaar nog wel eens naar terug verlangen als we op een heel veld spelen verwacht ik. Goed de wedstrijd. Razendsnelle counter Ouderkerk 0-1. Dan na flink aandringen van Alliance onderschepping op eigen helft van Teun, strakke pass naar Jelmer. Die blijft onder al deze druk zeer koel en scoort de gelijkmaker. Tweede helft Koen stoomt op naar de goal, kapt draait en schiet in de verre hoek, 2-1. Dan krijgen Folkert, Morriaan en Sytze kansen maar hij valt niet. Ouderkerk idem en de al geïntroduceerde aanvaller maakt, ondanks onze ijzersterke verdediging dan toch de 2-2. En dan een moment dat nog het vermelden waard is. Ouderkerk krijgt een stuiterbal en zal deze professioneel naar de keeper van Alliance trappen. De speler van Ouderkerk raakt de bal echter iets te enthousiast en schiet de bal van 25 meter onhoudbaar in de goal. En zoals de altijd onberispelijk leidende Alliance scheidsrechter Bram betaamt, hij keurt de goal conform de spelregels goed. Alliance spelers en coach toch lichtelijk geraakt (furieus durf ik niet te tikken) maar dan net als ooit in een wedstrijd met Ajax 2 (dacht ik) toont Ouderkerk grote sportiviteit. Alliance ‘mag’ de gelijkmaker maken. Alliance scoort de 3-3 vanaf de aftrap en beide teams kunnen weer met een schone lei verder. Daarna wordt niet meer gescoord. Zoals een toeschouwer zei: “reclame voor het E-voetbal”. Maar helaas niet dichterbij Ouderkerk.

Wedstrijd 2 tegen Rcavic ging om het doelsaldo. Dit is de enige tegenstander waar je met een gerust hart naar de wedstrijd toe kunt leven. Rcavic staat stijf onderaan en heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Na één helft stond het al 9-0. Mooi was dat de mannen bleven tikken en niet voor eigen geluk gingen. Folkert scoorde in deze helft maar liefst vijf doelpunten. Ook de onvermoeibare Bram en Hugo die op de zijkanten maar blijven gaan en enorme aanvalsdrang hebben, moeten hier even worden genoemd. Rushes met bal, hard en zuiver inspelen, mee opkomen zonder bal, de backs van de E1 zijn in dit soort wedstrijden extra vleugelaanvallers. In de tweede helft stond iedereen op een andere plek. Zo stond Remco linksvoor, Bram spits en Hugo rechtsvoor en was hij ook nog keeper. Eindstand 16-0. Concurrenten Haarlem en Zwanenburg haakten in deze speelronde voorlopig af om de titelrace want verliezen punten. Ouderkerk wint eveneens.

Dan gisteravond. De wedstrijd bij Aalsmeer. Aalsmeer staat nummer 5 en Ouderkerk had twee weken geleden nipt gewonnen met 3-4. We waren gewaarschuwd. Het spel van Aalsmeer was onstuimig, stevig en gebaseerd op lange uittrappen naar de twee stevige spitsen voorin die achter elke bal aanliepen. Alliance had hier even moeite mee maar herpakte zich snel. Voetbal verloochent zich niet. Als de mannen de bal het werk lieten doen dan waren ze razendsnel bij de goal van de tegenstander. De eerste kansen regen zich dan ook snel aaneen. Al met al kwam Alliance halverwege de eerste helft op 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Dan toch enige gemakzucht in de ploeg. Iets te gemakkelijk inspelen van de bal of ontstaat er toch een balverliefdheid en tegen een fysiek sterke tegenstander werkt dat niet. Dan verlies je de bal en kost het vervolgens weer veel kracht om hem terug te winnen. Aalsmeer is een vechtploeg die strijd voor iedere meter en het werd een beetje ongelukkig toch 2-2. Gelukkig maakte Jelmer na weer een prachtige aanval vlak voor rust nog heel strak de 2-3. Hou vast Jelmer deze spitsenscherpte. Begin tweede helft was het beste spel van Alliance, Sytze (die weer de oude vorm terugvindt), Folkert en Morriaan ontrafelden de verdediging van Aalsmeer en Alliance liep snel uit naar 2-6. Vele kansen werden nog gemist en het spel was het ook niet meer helemaal. Maar goed een terechte en solide overwinning, eindstand 3-7. Snel bellen naar Zwanenburg waar concurrent Ouderkerk moest spelen. Ouderkerk won ook met 3-6.

Volgende week de week van de waarheid, maar liefst VIER wedstrijden staan ingepland. Zondag tegen DSS, dinsdag en donderdag een tweeluik tegen Pancratius en uiteindelijk de laatste wedstrijd is tegen Zwanenburg op zaterdag 16 mei. Concurrent Ouderkerk moet tegelijkertijd 7 punten halen in nog drie wedstrijden. Maar zij moeten nog twee wedstrijden tegen Haarlem. Reuze spannend dus!