Alliance F1 komt op stoom!

De afgelopen 2 wedstrijden heeft de F1 zich van z'n sterke kant laten zien. Verleden week werd eerst DSS verslagen met duidelijke cijfers (7-0) en een week later werd er tegen Zwanenburg op de valreep een gelijkspel uit het vuur gespeeld. In deze wedstrijden was duidelijk te zien dat de trainingen duidelijk vruchten af beginnen te werpen. Steeds werd gezocht naar de vrije man, er werd slim overgespeeld en aanvallen werden vooral via de zijkanten opgezet.

Allereerst kort de wedstrijd tegen DSS. Het was alweer de 4e maal dit seizoen dat er tegen deze tegenstander werd gespeeld. Eerder een kleine overwinning en vervolgens tweemaal gelijk. Ditmaal was het verschil duidelijk zichtbaar. Voor het eerst overigens weer eens met een blauwe lucht een bleek zonnetje en een lekker veldje. Al snel bleek dat DSS er niet aan te pas kwam. Doelpunten werden gemaakt door achtereenvolgens Jasper N, Pepijn, Jasper N, Young-kon, Jasper W, Pepijn en tot slot nogmaals onze spits Jasper N.

Een week later stond dus Zwanenburg op het programma. Voor de kerst hadden de mannen daar met 3-0 verloren, dus er moest wat worden rechtgezet. In deze wedstrijd liet de F1 zich niet de kaas van het brood eten, ondanks het feit dat Zwanenburg er regelmatig stevig inkleunde. Pepijn was goed op dreef, zodat aanvallen veelvuldig werden opgezet via de zijkanten. Pepijn zorgde samen met Jasper N voor gevaar voor het doel van Zwanenburg. Op het middenveld zorgden Mees, Jasper van W. en Lars ervoor dat de tegenstander er niet makkelijk doorkwam en als dat gebeurde stonden achterin altijd nog Tijn en Bernard. Toch scoort Zwanenburg als eerste. Alliance brengt de wedstrijd al snel weer in evenwicht. Een goede aanval mondt uit in een corner. Pepijn neemt de hoekschop met zo veel effect dat de bal pardoes de goal in ging. Net voor rust zorgt Pepijn ook voor de 2 – 1. Zijn schot verrast de keeper van Zwanenburg bij de eerste paal. Na de rust nam de spanning al snel toe en Alliance moest echt van zich afbijten, de jongens lieten echt zien dat ze inmiddels een hecht team vormen. Als een speler in de problemen kwam stonden er direct anderen klaar om te helpen. Dit laatste was ook nodig omdat Zwanenburg zich duidelijk niet bij een nederlaag wenste neer te leggen. Aangevuurd door de coaches stoomden de Zwanenburgers op richting het doel van Kyle. Deze stond gelukkig steeds prima op zijn plek en had vooral goed het oog in de afstandschoten van de tegenstander. Toch slaagde Zwanenburg erin de stand gelijk te brengen, de F1 was even uit het veld geslagen en hiervan wist Zwanenburg nogmaals te profiteren en bracht net voor tijd een 2-3 voorsprong op het scorebord. Alles of niets dus, de laatste aanval, Zwanenburg had een overtreding nodig om Jasper N af te stoppen. De afstand; 10 meter van de goal, Jasper zelf achter de bal, spanning alom. Een strak schot, dwars door de verdediging van Zwanenburg en de keeper had het nakijken, eindstand 3-3. Toch een verdiend punt!

Kick Hoyng, 14 maart 2009