Alliance ’22 Zo 1 De Brug Zo 1

zondag 22 maart 2009

De nietsvermoedende fietser die vanmiddag toevallig langs het Alliance-terrein reed, zal raar hebben opgekeken: een wedstrijd van elf forse De Brug voetballers tegen een jeugdelftal van Alliance… Hoe is dat mogelijk?

Gelukkig bedriegt de schijn nogal eens. Het ging namelijk gewoon om een behoorlijk jong uitgevallen versie van ons Zondag eerste seniorenteam. Doordat trainer Marcel Faber geconfronteerd werd met een aantal afschrijvingen én blessures van zeker niet zijn minste spelers, kwam hij na het nodige puzzelwerk met een zeer jonge variant uit de bus. Als dat maar goed zou gaan…

Na een rommelige opening resulteerde een en ander in een vroege achterstand voor de thuisploeg, maar voordat de doemdenkers huiswaarts wilden keren, tekende Remco van Zijl voor de verdiende gelijkmaker. En verdiend was het zeker, want naarmate de wedstrijd vorderde, kwam de jonge Alliance-formatie steeds beter in het spel en uit de verf. Dat De Brug vlak voor rust - onnodig - op 1-2 kwam, was dan ook een stevige domper.

Ook na de thee had Alliance het betere van het spel en de 2-2 van runner up Stefan Schumacher uit een vrije trap was dan ook meer dan verdiend. De wedstrijd bleef tot het eind erg spannend, maar er werd niet meer gescoord. Blij met een punt? Zeker, maar toch had er vanmiddag echt meer in gezeten. Of ben ik nu erg inhalig..?

Slotconclusie: de Alliance rookies kloppen onmiskenbaar op de poort van Zondag 1, waardoor de toekomst van onze Groenzwarte Leeuwen er zeer gezond uitziet!

Volgende week speelt Zondag 1 de altijd weer leuke wedstrijd tegen en bij Ripperda. Wellicht is de gemiddelde leeftijd van het team dan weer iets hoger, maar dat weet je bij ons maar nooit… Wij hopen én rekenen wel op een goede opkomst van Alliance-supporters!

Joop van Velzen

begeleider Alliance’22 Zo1