Een Koninklijke Voorstelling

Je hoeft geen Bergkamp, Roy of Frank de Boer te heten om het publiek op HFC te vermaken. Dit keer waren het Helmink, Schrikkema of De Vreeze, die de supporters trakteerden op een werkelijk Koninklijke Voorstelling!

Was het de zon, het tijdstip of de tegenstander, die ons allen weer langs de lijn deed verschijnen? Een hele schare Alliance en HFC ouders waren aangetreden. Vol trots werd ik geattendeerd op de rij Alliance moeders en “nee, we hebben het niet over breipatronen!” en inderdaad; dit keer hadden ze het over “lekker (uit)eten”. Maar natuurlijk ging ook hun meeste aandacht uit naar de verrichtingen van onze zonen. En wat die ons dit maal voorschotelden was crème de la crème, een lust voor het oog, één waar voetbalfestijn!

Op zaterdag 21 maart 11.30 uur had je alles willen zijn, behalve een HFC D3-er! En heus niet omdat die niet kunnen voetballen, want dat kunnen ze wel. Maar simpelweg, omdat ze op dat moment moesten aantreden tegen Alliance D1. En ik kan nu wel zeggen, een ontketend Alliance D1. Met de nederlaag van voor de winterstop nog in het achterhoofd, betraden onze mannen uiterst geconcentreerd en beducht het veld. Sterker zijn, maar een 2-1 voorsprong in nog geen vijf minuten verspelen, zou ons niet nog eens overkomen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er eigenlijk al geen houden meer aan. Op rechts lukte iedere actie van Mischa en de voorzetten die volgden, waren messcherp en levensgevaarlijk. Op links draaide Marnix met kap- en schaarbewegingen zijn directe tegenstander werkelijk compleet dol. Jordi, Rick en Tijmen liepen telkens over hun middenvelders heen, alsof ze er gewoon helemaal niet stonden. Gijs was heer en meester en kon naar hartelust het spel naar zijn hand zetten en verdelen. De angel van HFC, die vorige keer nog in de spits speelde, maar nu centraal op het middenveld, werd vakkundig geëlimineerd door Sem, wie anders! En in de achterhoede was het al helemaal de wereld op zijn kop. Waar zij doorgaans verdedigend trachten de tegenstander bij de goal weg te houden, waren het nu de aanvallende tegenstanders die Cas, Daan, Joep en Rick probeerden te weerhouden van het opzetten van weer de zoveelste Alliance aanval! En onze spits Dirk voorin, ach, die plofte zo nu en dan de bal achter de keeper in het netje. En die ene keer dat de keeper er nog wel zijn voet of hand tegen kon krijgen, dan was daar de rebound voor Jordi en hoe! En over keepers gesproken, kwam die van ons nog in het spel voor? Met twee terugspeelballen niet echt, nee. Maar wij weten wat hij kan!

Uiteindelijk is het 5-0 geworden en dat is een ongelooflijk mooie prestatie. De inzet was weer super, maar ook het voetbal zelf was een genot om naar te kijken. Het was prachtig om te zien hoe met een driehoekje of een paar simpele balletjes naar links of rechts, het spel werd verplaatst en er gebouwd werd aan onze aanvallen, keer op keer. Het was frustrerend voor de tegenstander. Maar volgend weekend krijgen die alweer de kans om iets recht te zetten. Trots en getergd zullen zij ons tegemoet treden, want geen bal raken en 5-0 verliezen, zal hun niet nog eens overkomen! En het enige wat zij volgende week zaterdag 28 maart a.s. om 12.45 uur dan willen zijn, is een echte HFC D3-er! Mannen, jullie zijn gewaarschuwd!

Succes, Arie