Bloemendaal uit altijd lastig!

Za 14/03: Bloemendaal D2 - Alliance D2 (0-3)
De eerste thuiswedstrijd tegen Bloemendaal speelde we bij Bloemendaal scheidsechter Roelof Oppenhuis. Roelof kent zijn pappenheimers en weet dus vooraf wanneer hij zijn fluit bij de hand moet houden. Vandaag speelde we uit (ook) bij Bloemendaal en regelde Bloemendaal zijn eigen scheids. En deze scheids had zijn fluit niet altijd op tijd bij de hand.

Onze spelers hadden gauw door dat de scheids wel het een en ander toeliet wat absoluut niet door de beugel kon maar wel het veldoverwicht opleverde. Roelof deze keer “vlagger” moest zich dan ook tot het uiterste beheersen om als rechtvaardig scheids rechter niet alsnog zijn vlag op te steken. Het werd in ieder geval een heel spannende wedstrijd tegen de koploper en niemand langs de kant had dan ook tijd om ook maar ergens mee te spelen.

Normaal worden wij fysiek wel eens opzij gezet, en laten we uit beleefdheid de tegenstander er met de bal vandoor gaan, maar na verleden week waar we alle spelers fysiek op scherp hadden gezet tegen “de Reus van BSM” hadden onze boys er vandaag ook fysiek zin in.

In de kleedkamer heb ik nog even uitgelegd hoe Liverpool Real heeft verslagen door ze geen moment de mogelijkheid te geven om na te kunnen denken over een pass door er direct in te vliegen.

De eerste helft begonnen we meteen met wind mee goed te tikken . We tikte zo goed dat we meestal vergaten om op goal te schieten. We speelden tegen de koploper dus we begonnen behoudend met een vier/ vier/ twee systeem. Tim en Tom als spitsen werden netjes bediend vanuit het sterke middenveld met Sjoerd en Derrek centraal, Daniel op links en Giel op rechts. De Achterhoede was messcherp met Bas op rechts , Dirk en Eijmert centraal en Clement op links. En natuurlijk Koen op de Goal die de eerste helft goed stond te keepen en een paar keer heel goed ingreep om een goal van Bloemendaal te voorkomen.


Daniel die als een leeuw stond te spelen kreeg na een kwartier spelen al een publiekswissel . Jesse kwam er in en die bleek een volwaardige vervanger en als een gevaarlijke terrier wist hij vaak de bal te veroveren en vervolgens de voorhoede spelers te bereiken.

Bij de zoveelste aanval ontstond er een ware kluwen voor de goal van Bloemendaal de bal kaatste heen en weer als een flipperbal uiteindelijk wist Tom de bal zo’n beetje door de keeper heen in het goal te werken. 1-0 .

Dit was tevens de ruststand in de kleedkamer had iedereen een goed gevoel alleen was wel de vraag hoe het tegen de wind in zou gaan en of Bloemendaal meteen agressief uit de startblokken zou vertrekken. We spraken af dat we nog vier/ vier/ twee zouden blijven spelen en dat we gaten op het middenveld beter zouden opvullen. We zouden de bal lekker laag houden om zo controle over het spel te houden . En we zouden voor ieder bal duiken die met de harde wind op goal geschoten zou worden. We spraken met Koen af dat hij wist dat er hoge ballen zouden komen. Daniel kwam er de tweede helft in voor Tim zodat we Tim het tweede kwartier in de tweede helft nog als “Pinch hitter” konden inzetten. Giel verschoof naar voren en ontpopte zich als een echte “Kuyt” inzet en vechtlust dat willen we iedere week zien van je Giel !

De tweede helft tegen de wind ging Bloemendaal fanatieker van start maar onze jongens deden er een extra schepje en veel stapjes bovenop . Daarom verloren de Bloemendaalers toch weer de motivatie om door te gaan met de ingeslagen richting.

Toen Tom doorbrak en de hele verdediging van Bloemendaal naar huis liep om vervolgens alleen op de keeper af te stevenen en uitgekiend in de hoek te scoren was het helemaal gedaan met de motivatie van de afgetroefde spelers van de koploper.

We wisselde nog even Derrek (voor Tim) die een puike wedstrijd speelde op het midden veld en schakelende over op vier/ drie/ drie om Bloemendaal op eigen helft onder druk te houden.

Zonder Derrek op het middenveld hielden Daniel , Sjoerd en Jesse de boel goed onder controle. We kregen nog een prachtige rush over rechts te zien die uitmondde in een grote kans voor Jesse. Jesse was super sportief en sociaal en vond 2-0 winnen tegen de koploper eigenlijk wel genoeg. Uit medelijden met Bloemendaal stapte hij dit keer daarom maar over de bal heen. Giel was het daar niet mee eens en maakte met enkele knappe passerbewegingen zichzelf los uit de Bloemendaal verdediging ging alleen op de keeper van Bloemendaal af en scoorde met enige hulp van de Bloemendaal keeper 3-0 .

Ook de tweede helft was Koen in goeden doen en was hij een zekere sluitpost. De verdeiging met Dirk ,Bas Eijmert en Clement gaven geen mogelijkheden aan de tegenstander meer weg en zorgden dat Bloemendaal bijna geen enkele uitgespeeld kans kreeg. Natuurlijjk waren we allemaal super trots op onze jongens en hun behaalde overwinning. In de kleedkamer hebben we nog even Martin gebeld en gezongen “we are de Champions“ .

Ik weet zeker dat wij met deze vechtlust ook onze eigen D1 verslaan.