E1 wint Boarding Cup!

Het vond plaats in 2008 maar toch nog wel het vermelden waard. De E1 heeft het Boardingcup toernooi tussen kerst en oud en nieuw gewonnen. In alle andere leeftijdscategorieën waren ofwel EDO ofwel Stormvogels de winnaar maar dus niet bij de E’s. Na een zinderend spannende poule, waarin geen wedstrijd werd verloren maar wel twee keer gelijk gespeeld en we op doelsaldo EDO E1 achter ons lieten, maakte de E1 zich op voor de finale tegen Stormvogels. De E-top van Stormvogels had de andere poule gewonnen.

De sfeer in de hal tussen de senioren halve finale en finale was weer schitterend. Volle tribunes en zenuwachtige mannetjes. Gelukkig hadden ze dit in de F1 ook al eens meegemaakt en renden de jongens nu al geroutineerd het veld op als hun naam door de speaker werd omgeroepen. Even professioneel zwaaien naar het publiek en vervolgens klaar staan voor de wedstrijd. Dit was weer eens een dag van de E1 waarin ze qua felheid voor niemand hoeven onder te doen. De Stormvogels waren technisch iets beter maar konden geen bres slaan in de sterke Alliance-verdediging afwisselend bestaande uit Teun, Bram en Hugo en keeper Remco. In het midden en voorin werden stevige duels uitgevochten door Folkert, Koen, Sytze, Jelmer en Moriaan.

Aan beide kanten verliep de eerste helft zonder uitgespeelde kansen. In de tweede helft werd Alliance sterker, ze kregen meer grip op het spel van de Stormvogels en kwamen er gevaarlijk uit. Na vijf minuten in de tweede helft scoorde Jelmer uiteindelijk de 1-0. Vervolgens raakte Alliance nog twee keer de lat en twee keer de paal maar de bal wilde er niet in voor de 2-0. Het was nagelbijten voor de supporters. Stormvogels had in de laatste fase van de wedstrijd hun beste speler in de spits gezet en anderhalve minuut voor tijd werd deze strak aangespeeld. De coach schreeuwde al: 1 op 1, actie en schieten. Teun die tot dan toe onpasseerbaar was geweest, werd een kwart voorbij gespeeld en de spits schoot direct hard en knap in 1-1. En dus penalties!

En zoals in ieder team sommigen willen hem graag nemen anderen niet. “Weet je wel hoe spannend dat is zo’n penalty nemen daar begin ik niet aan” zei Folkert toen ik het hem vroeg. Sytze zag het ook direct niet zitten. Jelmer, hugo, koen, Moriaan en Teun wilden wel nemen. Alliance stond vervolgens arm in arm te kijken naar de serie. Onze goalgetter Jelmer miste de eerste, daarna scoorden Hugo, Moriaan en Koen. Keeper Remco kon gelukkig ook 1 kanonskogel van de Stormvogels tegenhouden, de stand was dus weer gelijk. Teun moest de laatste nemen maar dacht daar toch anders over op het laatste moment. Hij vond het toch beter dat iemand anders hem nam. Folkert moest toch aan de bak, met de ogen gericht op de bal en zo hard mogelijk scoorde hij hem “was toch wel leuk zo’n penalty nemen zei hij na de wedstrijd”. En Stormvogels miste de laatste. En toen barste het feest los. Prachtig. Jongens echt grote klasse dat jullie na winst in de F1 opnieuw in de E1 de Boarding cup winnen.