01/11: UNO E4 - Alliance ´22 E8: 2 -10 (0-5)

Op waarschijnlijk de laatste mooie zaterdag van dit najaar moest E8 uit tegen Uno spelen. We waren wat aan de late kant, want bij het verzamelen ontbraken Daan en Judith, waar we nog ruim 10 minuten op hebben gewacht. Kennelijk was de berichtgeving, die met opzet al een dag na de laatste wedstrijd op 12 oktober werd verstuurd, niet bij iedereen doorgekomen. Uiteindelijk was Daan nog net op tijd in Hoofddorp aanwezig. Maar Judith was er helaas niet bij.

Met Servaas op de plek van de afwezige Maurits als laatste man begonnen we goed aan de wedstrijd. Direct werd er een flink offensief ontwikkeld in de richting van het UNO-doel. Dat resulteerde in een aantal kansen waaruit 2 corners ontstonden, genomen door Quirijn. Helaas kwam daar verder geen gevaar uit.

De 3e corner was echter wel raak: Quirijn produceerde een prachtige inswinger en de bal verdween direct in de verre hoek van het doel. Zo was het binnen 5 minuten 1-0 voor ons.

Camille speelde een prima partij en zorgde met goede onderscheppingen op het middenveld dat onze linksbuiten Daan van goede passes werd voorzien. Daan dribbelde weer dat het een lieve lust was. Twee minuten later lag de bal wederom in het UNO-net. Quirijn legde mooi opzij en Pim drukte af: 2-0.

Alliance bleef een groot overwicht houden. UNO kwam er niet aan te pas. Sterker nog, ze kwamen niet eens over de middenlijn. Servaas, Aron en Segher hadden een makkie achterin en elke bal die maar in de richting van ons doel kwam werd vakkundig door hen naar voren gebeukt.

Het publiek begon al weer te denken aan een monsterscore, maar zo gemakkelijk ging het nou ook weer niet. Met bijna alle spelers op de helft van UNO was het moeilijk om er goed doorheen te komen.

Toch bleven er kansen komen, maar de pogingen stranden of op de doelman, of gingen naast of over het vijandelijke doel. Wel waren er mooie combinaties te zien. Er werd prima overgespeeld en de bal ging van voet tot voet, zonder dat er een tegenstander aan te pas kwam. Pas op het laatste moment wisten ze dan een goede poging te blokken of dermate van richting te veranderen dat de bal naast ging.

Halverwege de 1e helft zagen we weer een prachtig staaltje samenspel: Aron onderschepte de bal, speelde terug op Servaas, die vervolgens Camille aanspeelde. Zij controleerde de bal en bracht deze met een subtiel passje langs de zijnlijn bij Daan, die aan één van zijn befaamde dribbels begon. Kappen, draaien, weer kappen en nog een keer draaien en de bal kon zo naar Quirijn. Zijn schot ging echter vlak langs de verkeerde kant van de paal.

Het was soms echt genieten!

Guus kreeg uiteindelijk in de 1e helft 1 mager rollertje te verwerken. Bij die gelegenheid zorgde hij meteen voor een snelle voortzetting door de bal naar Servaas te passen. Servaas schoot de bal vervolgens naar Pim, die op zijn beurt Quirijn aan het werk zette. Met een mooie kapbeweging (handelsmerk!) zette hij zijn tegenstander opzij, week uit naar de rechterkant met de bal aan de voet, waarna hij in de loop de bal kruiselings in de linker benedenhoek deponeerde: 3-0.

Segher schakelde zichzelf steeds meer in en schoof een linie naar voren. Vooral door goed te kijken onderschepte hij menige poging tot een aanval van UNO. Datzelfde gold trouwens ook voor Aron die iets meer naar voren opschoof. Daardoor werd er nog meer druk gezet en menigmaal wisten zij Pim, Quirijn en Daan goed te bereiken.

UNO verdedigde met man en macht en werkte de bal steeds maar weer weg. Pim zat er goed tussen, pikte de bal op en schoot met een prachtig afstandschot koelbloedig de 4-0 tegen de touwen.

Kort daarop wilde de UNO-doelverdediger de bal ver uittrappen. Daar deed hij zo zijn best voor dat hij de bal nauwelijks raakte en het leder viel pardoes voor de voeten van Quirijn. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal voorbij de ongelukkige doelman: 5-0.

Tijdens de rust was iedereen flink in zijn nopjes, want het ging weer lekker. Na nog wat peptalk van coach Ferdinand gingen ze er weer flink tegenaan. De eerste de beste aanval was direct raak. Een vloeiende combinatie, door Pim opgezet, kwam uiteindelijk bij Daan terecht. Met een prachtig wippertje lobde hij de bal over twee tegenstanders en langs de verbouwereerde doelman. Zo was het 6-0.

Binnen 5 minuten lag de bal er opnieuw in. Quirijn rondde een mooie pass van Pim af met een prachtige schuiver: 7-0.

Bij UNO hadden ze de keeper gewisseld en dat begonnen we te merken. Er was opeens veel meer dreiging en vooral op het middenveld kwam UNO goed opzetten. De voormalige keeper bleek een snelle aanvaller en hij zorgde er met zijn rushes voor dat Servaas flink aan de bak moest. Dat leidde tot enkele goede kansen voor UNO, maar gelukkig was Guus alert. Eén van de UNO-aanvallen resulteerde in een prachtig hard schot, dat op de vuisten van Guus uiteen spatte. Zo bleef vooralsnog de nul gehandhaafd.

Alliance kwam steeds minder in het spel voor, maar op een gegeven moment kwamen ze er weer goed door. Aron passte op Pim, die direct doorgaf aan Quirijn. Zijn schuiver ging richting doellijn, maar werd met de hand gekeerd door een vallende UNO-verdediger: Penalty. Quirijn zette zich achter de bal, maar helaas, zijn harde schot vloog vlak langs de buitenkant van de linkerpaal. Jammer, maar helaas.

Even later leverde een uitval van Alliance wel de 8-0 op. Aron verzond een splijtende pass op Daan, die alleen voor de keeper, goed bleef kijken en Pim al had zien staan. Met een prachtig schot kon Pim opnieuw een doelpunt bijschrijven.

Daarna kwamen we even in een dipje terecht. Er lukt niet veel meer en UNO kwam steeds vaker gevaarlijk opzetten. Dat leverde UNO eerst met een goede counter de 8-1 op. Vervolgens kregen ze weer een aantal kansen, maar door goed verdedigend werk van Aron, Servaas en Segher met hulp van Camille en Pim en uiteraard weer uitstekend keeperswerk van Guus, werden die afgeslagen. Toch konden ook zij niet voorkomen dat UNO nog een doelpuntje meepikte. De bal werd hard en laag in de hoek geschoten en Guus was kansloos: 8-2.

Het slotakkoord was echter weer voor Alliance. Segher ging laatste man spelen en Aron werd naar voren gedirigeerd. Servaas schoof wat op en dat leidde tot een mooi afstandsschot dat maar net naast zeilde.

Een van de aanvallen leidde tot een corner. Quirijn plaatste de bal direct op Pim die de bal direct uit de lucht nam en in het UNO doel werkte: 9-2.

Coach Ferdinand had nog een laatste surpirse in petto: Quirijn aan de kant en Aron in de spits. Enigszins onwennig op die plek moest hij er aan denken om niet automatisch terug te lopen naar de verdediging, maar voorin te blijven hangen zoals een goede spits betaamd.

UNO wilde graag nog een doelpunt maken en ze drongen sterk aan. Hun verdediging stond ongeveer ter hoogte van de middenlijn. Daar onderschepte Pim de bal en zetten met een subtiele steekpass Aron aan het werk. Met een vrij veld voor zich stoomde hij op naar het UNO-doel. Met een ziedend schoot schoot hij de bal hoog in het doel: 10-2.

Vervolgens speelde Alliance de resterende 2 minuten rustig uit.

Zo werd al weer de 4e overwinning op rij geboekt. We liggen mooi op koers, maar we zijn er nog lang niet. Laten we proberen dit vast te houden. De grootste conurrenten moeten nog komen.