DSOV E7 Alliance ’22 E8

Wat een uitslag zeg. En die 16-0 was nog aan de lage kant, gezien de schoten op lat en paal (ik telde er zeker 4) en de kansen die gemist werden. Dat laatste hoort er gewoon bij hoor, dus is helemaal niet erg.

De eerste de beste aanval leverde direct een doelpunt op van Quirijn die (zijn handelsmerk) wegdraaide van zijn tegenstander en keihard inschoot. Vervolgens leverde de ene aanval na de andere geweldige mogelijkheden op. Daan die wederom een plaag bleek voor de DSOV verdediging was steeds gevaarlijk en leverde de ene mooie voorzet na de andere af. Aron liep zijn tegenstanders voorbij alsof ze er niet waren en zette met steekpasjes telkens Pim, Daan en Quirijn vrij. Ook Pim maakte weer heel veel meters en was voortdurend dreigend met zijn schoten van afstand. Het was aan de keeper van DSOV te danken dat de score nog enigszins beperkt bleef. Binnen 10 minuten lagen er nog 3 doelpunten in, allen van Pim.

Goed samenspel, waarbij Servaas steeds goed verlengde, zorgde voor nog meer moois. Alsof de tegenstander er niet stond. Zodra DSOV aftrapte pikten wij de bal op en renden naar het doel aan de overkant. Ze kwamen er niet aan te pas. Na nog 10 minuten spelen hadden Quirijn (2x) en Pim de stand al op 7-0 gezet. De verdediging had verder weinig om handen, maar moest wel alert blijven. Geheel naar voren opgeschoven ter hoogte van de middenlijn onderschepten Judith en Camille menige DSOV aanval en stuurden de bal immer naar voren. Maurits zette de lijnen uit en greep menigmaal goed in. Hij zag dat het goed stond achterin en kon af en toe mee opstomen. Segher werd wel node gemist achterin de 1e helft (toch nog te geblesseerd aan zijn enkel, tot zijn grote spijt), maar we kwamen geen moment in de problemen.

Guus lag lekker languit voor zijn doel in het zonnetje. Hij klaagde er later over dat zijn vader de zonnebrandolie was vergeten. Toch moest hij nog handelend optreden bij een vrije trap die DSOV goed inschoot. Maar Guus redde bekwaam.

Na een hoog schot van Pim over het doel, werd er een merkwaardige pauze ingelast door de scheidsrechter die vond dat persé met dezelfde bal doorgespeeld moest worden. En zo duurde het bijna 10 minuten voordat de bal terug was.

Deze merkwaardige pauze haalde ons niet uit het ritme, want in de laatste 5 minuten zorgden Servaas met 2 prachtige doelpunten (1 keer goed doorzetten, na een foutje van de keeper) en Quirijn met een mooi schot voor de 10-0 ruststand.

De 2e helft startten we met een paar tactische omzettingen. De keepers wissel, Quirijn voor Guus, had wel een heel bijzonder effect. Guus wist binnen 5 minuten te scoren. Na goed doorzetten schoot hij de bal prachtig binnen.Hij had er zin in, want in de eerstvolgende aanval direct daarna scoorde hij opnieuw met een droge knal. De vreugde in het ‘de Haan’-kamp kon niet op.

Segher kwam de verdediging toch nog versterken, echter liep nog wel wat te trekkebenen. Maar zelfs een halve Segher is veel waard. Hij zorgde ervoor dat er echt niemand meer langs kwam. En de ene keer dat DSOV nog gevaarlijk werd stond Quirijn zijn mannetje met een prima redding. Ook Judith liep de gaten op het middenveld en achterin goed dicht en speelde een goede partij. Camille deed er voorin alles aan om een doelpuntje mee te pikken, maar had een beetje pech in de afronding. Nog goede inzetten van Aron en een mooie afstandsschot van Maurits leverden echter geen doelpunten op.

Je kon toch wel zien dat het in de 2e helft iets minder vlot verliep. De DSOV-ers lieten zich ondanks het scoreverloop toch niet al te veel ontmoedigen. Ze wisten onze aanvallen goed te pareren (gingen Pim wat meer in de weg lopen) en het ging allemaal wat stroever aan onze kant. Totdat Daan het op zijn heupen kreeg, eerst scoorde hij 13-0 na een mooie solo. Vervolgens knalde Pim op de lat en zorgde in de rebound met een verwoestend schot alsnog voor een prachtig doelpunt, 14-0. Daan pikte de bal op, stoomde door naar het DSOV doel en gaf de keeper wederom het nakijken.

Toen hij vervolgens de bal opnieuw in het doel van DSOV schoot (16-0) vond de scheidsrechter het welletjes en floot af. Een mooi slotakkoord in ieder geval.

Er is weer door iedereen veel strijd geleverd en wat me opviel: er is nauwelijks sprake van verslapping. Volhouden zo!

Een uitslag als deze is gelukkig nogal uitzonderlijk, want dat is niet leuk voor het verliezende team. Zorg er wel voor dat je geconcentreerd blijft want het kan de volgende wedstrijd zomaar anders zijn.

Al met al een uitstekend begin van de competitie. De eerste 3 punten zijn binnen.

Het gaat er uiteraard niet om wie de doelpunten maken, als ze maar gemaakt worden. Goed samenspelen en elkaar de doelpunten gunnen is veel belangrijker. Overigens is goed verdedigen net zo belangrijk. We doen het met zijn allen!!