Alliance’22 Zo1 Zwanenburg Zo1

Zondag 12 oktober 2008

Onder een heerlijk nazomerzonnetje ging ons vlaggenschip gedreven uit de startblokken. Zwanenburg werd ‘vastgezet’ en de snelle 1-0 van Thijs Suttorp was dan ook even logisch als verdiend. Alliance hield het beste van het spel; de handvol doelkansen werd echter systematisch om zeep geholpen. Volgens een oude voetbalwet kun je dat niet straffeloos lang volhouden en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten.

In de tweede helft ging het spel redelijk op en neer, maar na een mooie (Remco van Zijl) en een slimme goal (Jimmy dos Santos) leken de groenzwarten met nog tien minuten te gaan, op hun tweede overwinning af te stevenen. Inderdaad, léken… In zijn almachtige wijsheid besloot scheidsrechter Mahabali - die een Zwanenburgse18-karaats elleboogstoot onbestraft liet - namelijk na de reguliere speeltijd nog eens tien minuten door te laten spelen (“wegens tijdrekken van Alliance”…). Deze extra speeltijd was voor Zwanenburg precies voldoende om een onverdiend gelijkspel uit het vuur te slepen.

Voor aanvang van de wedstrijd leek een gelijkspel een goed resultaat; achteraf voelt het aan als een verloren wedstrijd.