JO13-3 Zevenklapper tegen Velsen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Velsen JO13-3 op het programma. Jawel we mochten bij Velsen op het hoofdveld aantreden. Dit keer hadden we 15 spelers tot onze beschikking. Velsen stond boven onze mannen op de ranglijst, we hadden ze voorbereid dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou gaan worden.

Om 11 uur werd er afgetrapt, een prima tijd, het was lekker weer, niet koud, het zonnetje begon door te komen, windstil al met al een prima voetbalochtend zou het gaan worden. De boys begonnen fel aan de wedstrijd, het was eenrichtings verkeer op het doel van Velsen, keeper Oliver kreeg weinig te doen behalve een paar terug speel ballen. In de 5e minuut was het al raak, een goede aanval opgezet over links belandde bij spits Fitz die met een mooie beweging achter zijn standbeen langs de bal mooi langs de keeper schoot 0-1. Het bleef lang 0-1 in de eerste helft, terwijl we vele malen sterker waren dan Velsen.

Eindelijk in de 20ste minuut werd het 0-2 door Koen gevolgd niet veel later door Olivier die de 0-3 aantekende. Dit was ook de ruststand. In de rust hebben we de boys erop gewezen dat we er nog niet zijn ondanks de 0-3, maar wel dat we prima aan het doelsaldo konden gaan werken. Velsen begon de 2e helft fel aan de wedstrijd, we hadden het er ff moeilijk mee, daarna kantelde de wedstrijd weer in ons voordeel en gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Al gauw werd het in de 2e helft 0-4 door Gijs die uit een rebound scoorde, daarna was het bij Velsen op, diverse spelers wilde gewisseld worden, maar onze mannen gingen door, ook fijn dat we ff wat konden schuiven met posities in het team. De boys wilden meer doelpunten en dat gebeurde via Benjamin (die tegen zijn oude team maten speelde) 0-5, weer Koen 0-6 en het doelpunten festijn werd afgesloten waar het mee begon Fitz die de 0-7 scoorde.

Al met al hebben coaches altijd wat te klagen dat weten de boys ook, maar afgelopen zaterdag niet. Een perfect game. Namens alle boys wilden we ook de vele ouders bedanken die naar Velsen waren gekomen om de boys aan te moedigen.

Volgende week zaterdag staat er weer een vroege wedstrijd bij DEM op het programma.....