Het 5e blijft ongenaakbaar koploper!

Topspanning aan de Egelantierslaan. Koploper Alliance’22 (bekend van de voetbalplaatjes) ontving de nummer 2 DIOS. Prachtig weer en de mannen hadden er zin in. DIOS werd al snel terug gedrongen en er ontstonden kansen. De vandaag griezelig actieve Youri, geïnspireerd door de aanwezigheid van zijn vriendin, maakte het bij een corner de keeper lastig en schoot op de paal.]

De openingsgoal was een prachtige team-tikki-takka demonstratie. Door het midden combineerden Gosse en Joost, waarna de bal via een subtiele voetbeweging bij Arib terecht kwam, die met een soepele schuiver scoorde. Er waren weinig wisselmogelijkheden, want er waren zieken en gewonden en helaas sloeg het blessureleed verder toe. Eerst Gosse die naar zijn hamstring greep en vervolgens moest ook Joost zich de rest van de match op vlaggen toeleggen. Gelukkig stonde de defensie als een huis.

 

De wat zieke Lucas werd fameus afgeschermd door de schier onpasseerbare backs Willem en Boudewijn (boedoe?). Pas diep in de 2e helft kreeg Lucas het eerste serieuze schot te verwerken en toen bleek de paracetamol goed gewerkt te hebben. Centraal achterin heersten de twee bikkels Teun & Youri, die verdedigend en opbouwend hun mannetje stonden. De verdiende 2-0 viel nog voor de rust, toen James op rechts een goede voorzet losliet die door Pieter prima verwerkt werd.

 

Na de pauze kwam Stijn het team aanvullen en coach Kim kwam aanhollen en toen wist het publiek: dit komt goed! Voorin bleven er kansen en kansjes komen met de snelle Nils, die overal opdook. Af en toe kon Frans zijn traptechniek laten zien, maar naar mijn smaak houdt hij meer van de bal in de voet dan de bal in de diepte. Uiteindelijk zorgde een assist van Jesper op Arib voor de verdiende derde goal. En de nul werd voor de eerste keer dit seizoen gehouden. Nu allemaal naar AH Vos: dankzij de inflatie nu extra veel voetbalplaatjes!

Erwin