MO13-1 verliest op effectiviteit

Voor de MO13-1 stond afgelopen zaterdag in de vroege ochtend de thuiswedstrijd tegen FC VVC MO13-1 op het programma. Een selectie team van FC VVC, waarschijnlijk een zware wedstrijd zou het gaan worden. Via mijn vrienden van Swift heb ik wat info ingewonnen omtrent hun speelwijze, immers dat team had ook tegen FC VVC MO13-1 gespeeld in de najaarscompetitie.

Achteraf blijkt ook alles uit te komen, onze meiden hebben we de hele week er al op voorbereid. Klokslag 8.30 uur begon de wedstrijd. Wederom hadden we iedereen tot onze beschikking. De eerste paar minuten waren voor VVC die een paar snelle meiden voorin hadden staan en achterin, de aanvoerder die waarschijnlijk de oudste was van dat team en goed kon voetballen maar ook shirtje trekken en gevaarlijke slidings maakte zo af en toe. Zoals gezegd de 1ste minuten waren voor VVC dat ook op 0-1 kwam, eigenlijk door een rommelgoal. Daarna stroopten we de mouwen op, we hadden nog een hele tijd te gaan. We kwamen steeds beter in ons spel, we zetten VVC vast op eigen helft en toch oppassen op de snelle speelsters voorin. De 1ste helft kregen we een paar kansjes op de gelijkmaker, het werd vermoeilijkt omdat bijna bij iedere uitbal en achterbal tijd werd gerekt. Ze hadden veel speelsters maar hij bleef maar wisselen de coach van de tegenpartij. De ruststand werd 0-1. We kunnen terugkijken op een redelijk goede 1ste helft van onze meiden. De 2e helft begon net als de 1ste helft, VVC beter, daarna namen we ook het heft weer in handen. Het werd een helft dat eigenlijk niets mee zat, eerst Sophia die bijna alleen op doel afging en aan shirtje werd getrokken en zodoende uit positie raakte, daarna Julie die de paal trof en halverwege de 2e helft Julie in het strafgschopgebied onderuit werd getrokken en we zodoende een penalty kregen, helaas Dewi miste. Dus in het achterhoofd nog 13 minuten spelen, toch de gelijkmaker forceren door met 4 aanvallers te gaan spelen, we hadden het allemaal gedacht, toen scoorde VVC de 0-2, uit weer een rommelgoal. Daarbij bleef het ook. Onze meiden hebben in positieve zin gevochten om toch nog de gelijkmaker en evt. winst te bewerkstelligen. Helaas het lukte niet meer.

Volgende week had ik een oefenwedstrijd bij VVSB geregeld ware het niet dat de KNVB twee weken geleden een ingelaste wedstrijd ingeplant heeft tegen nieuwkomer in de poule ASC Waterwijk, dus Almere wordt de volgende stop…….