MO13-1 wint oefenwedstrijd bij FC Purmerend

Vanwege de verschillende vakanties staat de competitie voor veel teams stil, ook voor de MO13-1, dus werd er een oefenwedstrijd gespeeld in Purmerend tegen FC Purmerend MO13-2. De laatste paar dagen kregen we nog een paar afzeggingen ivm ziekte. Zodoende kwam er plaats vrij voor twee MO11 speelsters Halina en Iva, die voor het eerst op een groot veld speelden.

We hadden 1 wissel, dus door iedereen kon er lekker gebald worden op deze prachtige zonnige dag. Purmerend heeft een selectie van maar liefst 18 speelsters, dus er moest bij hun veel gewisseld worden en dat gebeurde dan ook al in 2e minuut. De wedstrijd begon voor de MO13-1 wat moeizaam, met Sara op doel waren we toch wel wat sterker maar bij de eerste de beste uitval scoorde Purmerend de 1-0, ze hadden een snelle spits voorin lopen die onze verdedigsters Emmy, Noell, Helena  en Keet te snel afwaren. Purmerend had veel lange meiden in het team, de 1-0 bleef lang op het scorebord staan, na 10 minuten hebben we Iva als verdedigster ingebracht waar ze ook in de MO11 speelt. Met Halina ook uit de MO11, Ronja en Luna hadden we een sterk middenveld, het wachten was op de gelijkmaker, dat duurde vrij lang tot 10 minuten voor het rustsignaal, alvorens eerst Milla op de paal schoot en niet veel later Julie de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Het was toch iedere keer oppassen voor die uitvallen, die vaak vanaf eigen helft naar voren werden geschoten en hopende op hun snelle spits, maar we hadden er goed kijk op. Vlak voor het rustsignaal scoorde Milla de 1-2. De 2e helft kwam er wat meer wind opzetten, in ons nadeel, dus de eerste minuten was het alleen maar tegenhouden. Na tien  minuten in de 2e helft kreeg Purmerend een corner te nemen die er in 1 keer hoog in het net belandde gedragen door de wind, dus 2-2. Gezien de mogelijkheden van Purmerend en prima reddingen van Sara zou dit een terechte eindstand zijn. Maar de MO13-1 zou de MO13-1 niet zijn als we tot het einde door blijven gaan om er toch nog met de winst van door te gaan. Het wonder gebeurde het was Sophia die de winnende treffer op haar naam bracht en zodoende de 2-3 binnensleepte in deze leuke wedstrijd van twee teams die aanelkaar gewaagd waren.

Prima gespeeld meiden en door iedereen werd er hard gewerkt….

Volgende week zaterdag speelt de MO13-1 thuis tegen Nieuw Sloten!!!