Eerste punten MO17-1 in ‘eredivisie’

Ontevreden gezichten in de rust van onze eerste wedstrijd op het allerhoogste niveau. Op weg naar de kleedkamer hoorde ik alleen gebrom: “het gaat slecht”, “ik raak geen bal” en “niets lukt, er komt geen pass aan”. In de kleedkamer was het stil. We stonden 1-3 voor.

Ja, de MO17-1 meiden leggen de lat hoog. Sowieso zijn meiden veel zelf-kritischer dan alle jongensteams, die ik heb getraint en gecoacht. Want kijk even naar de goals: de 0-1 een waanzinnig hard en hoog schot van Uzza, schuin vanaf de rand strafschopgebied. De tweede dan: een prachtige pass van Anna, een voorzet op maat van de razend-actieve Lune en een beheerste afwerking van Lize. Lize nam ook de corner waaruit Esther net voor rust keihard de 1-3 binnen kopte. Hoe kun je dan klagen? Want iedereen was het er eigenlijk toch wel over eens dat er goed werd druk gezet dat het middenveld uitstekend (hannelore, imke, sterre (hele goede 2e helft) en anna) meeverdedigde. En de verdediging met een weer uitstekende, rustige Eef (altijd op zoek naar een vrije man) en de stevige optredende Pien en Jessica in goede vorm, gaf weinig tot niets weg.

Toch hadden de meiden voor een flink deel gelijk. Want de passing was onder de maat en niet iedereen deed voortdurend mee in het spel van vrijlopen en door-bewegen en dan moet te snel de lange bal gegeven worden. Pas in het tweede deel van de tweede helft kwam datgene wat op de training vaak zo soepel loopt, weer op gang en zagen we de ene mooie aanval na de andere.

Maar goed, de rust kwam bij 1-3. Na rust liet DSS zijn/haar tanden zien. Bij ons liep het even minder, veel balverlies en het goed storende DSS onderbrak onze opbouw en de goed keepende Belle kon er net niet bij. Daarna werd het even spannend, want het kon nu elke kant op gaan. Maar op zo’n moment is Anna vaak beslissend. Lune gaf een goede steekpass en Anna knalde de bal genadeloos binnen. Vervolgens wilde Lune haar hattrick aan assists completeren: een goede voorzet van haar bereikte Luca, die kalm aannam en ook alweer hard en hoog raak schoot. Daarmee was het 2-5 en de wedstrijd was voorbij.

Zijn we nu klaar voor Feijenoord? Mentaal zeker, want dit zijn 14 strijders. We gaan de hele week fanatiek trainen en dan gaan we met volle focus aan de slag.