MO13-2 verliest nipt van de nummer 2

Na de mooie overwinning vorige week tegen Jong Holland, een team dat in de top drie stond, stond er zaterdag weer een wedstrijd tegen een team dat nummer twee staat in de competitie. Dit maal moesten we zaterdagochtend afreizen naar DSOV MO13-1.

Vorige week heeft de technische staf een bezoek gebracht aan DSOV om de wedstrijd tegen Velsen te bekijken. DSOV won dik van Velsen. Het betrof een nuttig bezoekje, DSOV is een team met een aantal lange speelsters maar ook kleintjes, de grote meiden hadden een aardig schotkracht en de kleine meisjes voorin waren vooral behendig en snel. Dus een heel erg goed team dat niet voor niets op de tweede plaats staat. Tijdens de trainingen afgelopen week hebben we het de meiden verteld wat we te wachten staat. Er moest strak gedekt worden en ze niet laten schieten, vooral niet van afstand. We hadden 14 speelsters, dus 3 wissels. De wedstrijd begon om ietwat na 9 uur. De 1ste helft kwamen we de eerste 15 minuten goed door, er werd prima gespeeld, we hebben zelf weinig kansen gehad, maar DSOV ook niet, maar in de 17e minuut was het voor DSOV toch raak uit een afstandsschotje 1-0. Onze meiden lieten het hoofd niet hangen, dit zijn wedstrijden waar je alleen maar sterker van wordt. Vijf minuten voor het rustsignaal kregen we een prima genomen corner die Lima via een voet van DSOV in het doel deed belandden. 1-1 was de ruststand. Onze meiden hebben een prima 1ste helft achter de rug, waarin weinig kansen waren voor beide teams, DSOV was wel sterker maar het was onze verdienste dat het niet tot kansen kwam. Het was nu zaak om het de 2e helft vol te houden want het werd ook steeds warmer, daarentegen het geluk dat we vroeg speelden op het vochtige gras. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld, DSOV had van keeper gewisseld, een lange keeper met verre uittrap ging op doel staan zoals vorige week. Ook de 2e helft hielden we het goed vol, met weinig kansen over en weer. Maar na een kwartier in de 2e helft was het toch raak, DSOV profiteerde van even onoplettendeind waar de bal gemist werd, en de snelle spits van DSOV kon de 2-1 binnentikken. Daarna probeerden we toch alles of niets met 4 aanvallers te spelen het laatste kwartier maar kregen de bal moeilijk bij de aanvallers en zodoende bleef het 2-1. Een mooie/goede wedstrijd van onze meiden waarin ze de taken goed uitvoerden!!

Woensdagavond staat voor de MO13-2 een bekerwedstrijd op het programma in de 1/8 ste finale bij Haarlem Kennemerland, de nummer 2 uit een andere competitie. Dus weer een zware wedstrijd voor onze meiden!!!