JO14-2 speelt Internationaal om de FC Lisse Cup

Voor de JO14-2 stond er een 2-daags toernooi op het programma om de FC Lisse Cup, of liever gezegd de cup met de grote oren. Bij de JO14 poules stonden ingeschreven FC Honka uit Finland (helaas niet in onze poule), en een paar Engelse teams. We hadden het geluk dat de O14-2 in het vroege ochtendprogramma was opgenomen, en niet op het heetst van de dag. FC Lisse met 3x zoveel velden als bij Alliance. We speelden de wedstrijden op veld 5 en 6. Om 9 uur werd er afgetrapt tegen het Engelse Banwell JFC. We begonnen deze wedstrijd goed, er werd goed gecombineerd, een paar kansen, de wedstrijden duren 2x 18 minuten. Halverwege de 1ste helft kwamen we met 1-0 achter, we gingen op zoek naar de gelijkmaker, helaas in het 2e bedrijf werd het 2-0 voor Banwell via een penalty. We hadden deze dag 14 spelers, dat was wel nodig met deze warmte. De 2e wedstrijd ging tegen UNO, helaas deze wedstrijd ging dik verloren met 10-0, dit betrof een selectie team waar we eigenlijk niets te vertellen hadden en waar de scheidsrechter af en toe warrige beslissingen nam door bijvoorbeeld eerst buitenspel te geven en uiteindelijk toch naar het midden te wijzen. De laatste wedstrijd van deze dag ging tegen de thuisclub FC Lisse. Ook in deze wedstrijd hadden we niets te vertellen, de grensrechter van Lisse vertelde dat ze vorig seizoen divisie speelde en nu 1ste klasse, we verloren vooral op het fysieke gedeelte, je moest spelerslijsten vooraf inleveren en legitimatie tonen, maar om beide werd niet gevraagd. Wij netjes tot 14 jaar, maar Lisse had ook wat oudere spelers er in staan, het bleek ook een JO15 team te zijn. De 2e dag moest er gespeeld worden om de 9e t/m 12e plaats. De dag begon tegen Overbos, ook met veel oudere spelers we werden overlopen bij 12-0 stopte de teller. De 2e wedstrijd van de zondag ging alweer tegen de Engelsen van Banwell JFC. Wat Engelsen vaak doen is de lange bal spelen dat deed Banwell gisteren dus ook, we wisten hoe ze gingen spelen, dus we hadden een tactisch plannetje bedacht om Banwell af te stoppen door ipv 4, 3 mensen achterin te houden en voorin heel vroeg druk te zetten, zodat Banwell niet de lange bal kan spelen, dat lukte aardig, ons eerste doelpunt was een feit, Joshua peerde de bal hoog richting doel, waar iedereen dacht dat de bal over het doel ging belandde de bal in het net 1-0. De 2e helft moeste we dit volhouden maar dat valt niet mee door de hitte, het ging redelijk goed maar Banwell scoorde toch de gelijkmaker in deze leuk, attractieve wedstrijd net als de dag ervoor. Twee minuten voor tijd gingen de Engelsen toch nog met de winst aan de haal. De laatste wedstrijd zou tegen DEM gaan maar DEM had zich afgemeld ivm te weinig spelers, dat hoorden we van de Engelsen, organisatie ons niets verteld, dan toch maar navragen en inderdaad DEM was afwezig. Een 11e plaats werd het uiteindelijk.
Voor de JO14-2 zit het seizoen erop.