‘Allemaal Alliance !’ opgenomen in Haerlems Jaarboek

De Historische Vereniging Haerlem presenteerde onlangs hun Jaarboek 2022 waarin een mooie bespreking van ons jubileumboek ‘Allemaal Alliance !’is opgenomen.


Allemaal Alliance boek“Allemaal Alliance! schetst een mooi beeld van deze club …”

“Dat Alliance niet zomaar een voetbalvereniging is maar een zeer actieve en sociale club, blijkt wel uit het met aandacht samengestelde, mooi uitgegeven en subtiel afgewerkte jubileumboek.”

De historische vereniging Haerlem zet zich in voor de bescherming van Haarlemse monumenten en het kweken van belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken. Daartoe wordt al sinds 1919 een jaarboek uitgegeven met een reeks gevarieerde artikelen over de geschiedenis van de stad. De bespreking van ons jubileumboek is opgenomen in het artikel over de bibliografie van Haarlem; het overzicht van de belangrijkste publicaties die afgelopen jaar over de stad verschenen.

De historische vereniging concludeerde zelf eerder dat ze in hun jaarboeken weinig hebben gepubliceerd over onderzoek naar de plek van sport in de stad. “En je kunt het sportgeschiedenis noemen, maar het is net zo goed maatschappijgeschiedenis. Sport is een belangrijke vrije tijdsbesteding. Het heeft misschien wel een grotere betekenis en invloed op onze levens dan sommige andere zaken die worden onderzocht, zoals kunst en architectuur.”

Het jubileumboek “Allemaal Alliance !” is na het in november 2022 verscheen (gratis) beschikbaar gesteld aan alle leden. Mocht je jouw boek nog niet hebben opgehaald, dan kun je alsnog een exemplaar verkrijgen (tijdens wedstrijd dagen) bij het wedstrijdsecretariaat.

Het Jaarboek 2022 van de Historische Vereniging Haerlem is verkrijgbaar in Haarlemse boekwinkels (17,50).