Alliance '22 in de race voor prestigieuze award

Sv Alliance ‘22 is genomineerd voor de Michael van Praag (MVP) award. Deze prijs wordt toegekend aan partijen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet om inclusie, toegankelijkheid of diversiteit binnen het voetbal op de kaart te zetten. De top 3 van genomineerden bestaat verder uit Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en Agnes Elling (onderzoeker sociale ongelijkheid in sport - Mulier Instituut). De award wordt 28 september uitgereikt in de Johan Cruijff ArenAdoor Michael van Praag zelf.


Alliance 22 in de race voor KNVB prestigieuze award

 

Alliance nam dit jaar als eerste amateurvereniging het initiatief om het OneLove logo op het shirt te dragen. De club dankt de voordracht voor de MVP-award aan de manier waarop het de OneLove gedachte uitdraagt, concreet maakt én een stevige plek in de vereniging geeft. De impact van het inititief rijkt verder dan de eigen club. Inmiddels hebben meer verenigingen besloten om het OneLove logo op het shirt te dragen. De commissie die de nominaties bekend maakte, zegt daarover: Het initiatief van Alliance is een geweldig voorbeeld hoe je in de breedtesport elke week aan iedereen kunt laten zien dat iedereen welkom is en zich zelf mag zijn op de sportvereniging.

Michael van Praag-award

Michael van Praag heeft zich als bondsvoorzitter altijd ingezet voor inclusie in het voetbal. Bij zijn afscheid is in 2019 het 'Pact van Praag' ondertekend. Hierin staan acht speerpunten waarmee de KNVB zich verder gaat inzetten voor bevordering van toegankelijkheid, diversiteit en inclusie binnen het voetbal. Eén van deze speerpunten is het uitreiken van de MVP-award 

In juni 2022 is de oproep gedaan aan voetballend Nederland om nominaties in te sturen voor personen of collectieven die zich hebben ingezet om inclusie en diversiteit in het voetbal op de kaart te zetten. Een selectiecommissie, met vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal (AV) en betaald voetbal (BV), heeft uit alle aangedragen nominaties een top 3 geselecteerd en bepaald wie de eerste MVP-award in ontvangst gaat nemen. De selectiecommissie bestaat uit: Just Spee (Bondsvoorzitter KNVB)! Mohammed Allach (Technisch directeur RKC Waalwijk), Marijke Krabbenbos (Bestuurder amateurvoetbal)! Marjolein Schepers (Speelster amateurvoetbal)! Stanley Menzo (Trainer/oud-speler) en Jacinta Lieuwes (Lid Commissie Mijnals)

OneLove in praktijk brengen

“We zijn totaal verrast en vereerd met de nominatie”, vertelt voorzitter Robert Graat. “Alliance staat vierkant achter de OneLove boodschap ‘Voetbal verbindt’. Iedereen moet zich zelf kunnen zijn en zich welkom en thuis voelen op de club. We doen ons best om die boodschap concreet te maken en een stevige plek te geven in de omgangsvormen op de vereniging en de opleiding van spelers en trainers. Met het OneLove logo op de mouw maken we niet alleen een statement tegen discriminatie, uitsluiting en grensoverschrijdend gedrag. Het helpt ons ook om het gesprek hierover in de club te voeren en het thema levend te houden.

Tot nu heeft de OneLove campagne zich gefocust op het Nederlands elftal, de Oranje leeuwinnen en spelers uit het betaaldvoetbal. Het is mooi en belangrijk dat nationale teams de boodschap actief uitdragen. Het succes van de campagne wordt in mijn optiek ook bepaald door de mate waarin we de boodschap bij de verenigingen en op de velden in praktijk weten het brengen. In dat opzicht ben ik ook blij met de nominatie voor de MVP-award. Het is een steun in de rug voor de manier waarop we de OneLove gedachte een stevige plek in onze vereniging proberen te geven. Het feit dat inmiddels meer amateurverenigingen hebben besloten om, net als Alliance, het OneLove logo op het shirt te dragen, is een goed begin.

Meer informatie over Alliance de OneLove lees je hier: https://www.alliance22.nl/clubinfo/gedrag-respect/onelove