In Memoriam Bas Barkman

Bas barkman uitsnedeAfgelopen donderdag zijn we enorm geschrokken van het droevige bericht over het plotselinge overlijden van Bas Barkman. Bas was ruim 15 jaar bij Alliance betrokken. Een grote groep van de huidige jonge senioren is met hem opgegroeid. Bas vormde bij de jeugd aanvankelijk een trainersduo met Willem de Vreeze, dat later uitgroeide tot een driemanschap met Tim Koppen daarbij. In die hoedanigheid was Bas afgelopen jaren assistent trainer/coach en teammanager van achtereenvolgens 013-1, 015-1, 017-1, O19-1, Zondag 2 en sinds het seizoen 2020/21 van Zondag 1. 

 

Bas was een markante man. Je kon niet om hem heen. Hij zei met een uitdagende blik in zijn ogen al snel waar het op stond. Dit kon heel direct zijn voor mensen die hem wat minder goed kenden. Wie daar doorheen keek, ontmoette een warm mens, met een groot (zwart groen) hart. Hij was een echte voetballiefhebber, stond met plezier op de velden, was zeer betrokken bij de teams, de spelers en de staf waarmee hij werkte. Deze eigenschappen maakte Bas uitermate geschikt om spelers  individueel een steuntje in de rug geven. Veel jongens herinneren zich de korte gesprekjes met hem langs de rand van het trainingsveld, of de paar woorden onderweg naar de kleedkamer, waarmee hij zei wat er goed ging en wat minder en spelers vertrouwen gaf en op scherp zette. 

 

 

Bas had een grote passie voor sport en voetbal was daarin heel belangrijk; zelf gespeeld voor SV Ouderkerk (af en toe kwam daar nog een anekdote boven, een prachtige pass maar ook het zuinigjes meedoen met conditieoefeningen), als journalist veel verhalen geschreven over sport, natuurlijk de biograaf van Michels en ook bij een voetbalvereniging in de derde klasse voelde je deze hartstocht. Urenlange gesprekken over hoe we spelers konden verbeteren, wie waar het beste uit de verf kwam, het team toch nog wat sterker moesten krijgen, over tactiek en de onzin van tactiek en hoe we ooit het eerste elftal zouden begeleiden. Bas bracht zijn ideeën met verve naar voren en vulde zo een prachtige rol in het team.  

 

Door persoonlijke omstandigheden was Bas afgelopen maanden nog niet in staat om bij de trainersstaf van de selectie aan te sluiten. Hij had daar wel al weer zin in. Vorige week liet hij nog weten hoezeer hij het miste en dat hij er naar uit keek om na de winterstop weer met de jongens op het veld te staan. Helaas is hem dat niet meer gegeven. Dat is een kille, onwerkelijke gedachte. 

 

We leven mee met Sem, Anna, Jesse, Jamie, Stella en verdere familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte met het plotselinge verlies.

 

Namens Sv. Alliance ‘22

Willem, Tim en Robert 

 

Dit weekend zijn de wedstrijden van Zondag 1 en Zondag 2 in verband met het overlijden van Bas afgelast. De uitvaart vindt vrijdag 29 oktober plaats. Mocht je een kaartje willen sturen, dan kan dat. De familie stelt dat op prijs. Het correspondentieadres is: Van Kempenhof 58, 2111 TP Aerdenhout.