Strengere leeftijdscontrole alcohol verstrekking kantine

Naar aanleiding van controles met "mystery guests" door de gemeente Haarlem op het verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar en de waarschuwing die (ook) Alliance gekregen heeft, is door het bestuur besloten de regels voor verantwoord alcohol gebruik in de kantine van Alliance 22 verder aan te scherpen en de leeftijdsgrens van 18 jaar strikt te handhaven.

Inmiddels hebben alle toezichthouders de instructie gekregen zich aan de wettelijke verplichting te houden om bij twijfel over de leeftijd geen alcohol te verstrekken tenzij met een geldige legitimatie kan worden aangetoond dat iemand 18 jaar of ouder is. Deze legitimatie verplichting geldt voor iedereen tot 25 jaar!

In de kantine zullen affiches komen waarop dit aangescherpte beleid gemeld wordt en iedereen onder de 25 jaar zich voortaan op verzoek van het barpersoneel dient te legitimeren.

Omdat ook het doorgeven van alcoholische dranken door derden aan jongeren onder de 18 de club op een boete of zelfs sluiting van de kantine kan komen te staan roepen we iedereen op zich aan deze regels te houden.

 

< 25 jaar? laat je legitimatie zien! 

< 18 jaar verkopen wij geen alcohol

NIX 18

 

namens het bestuur:

Ben Steeman, voorzitter Alliance