Danny van der Moot nieuwe HJO van Alliance ‘22

Danny van der Moot wordt met ingang van het seizoen 2024/2025 de Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van Alliance ‘22. Hij volgt Ard Dinkelberg op die de club gaat verlaten. In aanloop naar de zomerstop komt Danny in mei en juni nader kennismaken met aantal trainers, coaches en andere betrokkenen op de club.

Danny (59) heeft een ruime ervaring als (jeugd)trainer en Hoofd Jeugdopleiding bij verschillende clubs in de Amsterdamse regio, met een enkel uit stapje naar een Haarlemse vereniging. Gedurende zijn trainersloopbaan heeft hij alle leeftijdsgroepen getraind, variërend van O10 teams tot senioren selecties. Als HJO was hij actief bij DCG, Blauw Wit en zijn huidige club FC Aalsmeer.

Danny wordt als HJO bij Alliance ‘22 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en organisatie van het jeugdvoetbal (jongens en meisjes), de begeleiding en scholing van trainers/coaches en het updaten en uitvoeren van technisch jeugdbeleid. In die rol zal hij samenwerken met trainers, coördinatoren en de (nieuwe) technische commissie.

danny van der moot

Danny volgt Ard Dinkelberg op, die in de winterstop heeft aangegeven dat hij eind van het seizoen gaat stoppen. Erwin van Faassen (bestuurslid voetbalzaken): “We hadden dus tijd om opzoek te gaan naar een goede opvolger. Afgelopen weken is met verschillende kandidaten gesproken. De klik met Danny was meteen goed. Zijn brede ervaring, positieve voetbalvisie en ideeën over de functie sluiten goed aan bij de doelstellingen van Alliance. Het jeugdvoetbal is voortdurend in ontwikkeling. Danny gaat ons helpen om organisatorisch en inhoudelijk de nodige stappen te maken.“

Formeel start Danny vanaf augustus 2024 bij Alliance. In de tussentijd rond hij zijn werkzaamheden af bij FC Aalsmeer én komt nog een aantal (wedstrijd)dagen bij Alliance langs om de overdracht met Ard te regelen en kennis te maken met een aantal trainers en andere clubmensen. Eind juni nemen we afscheid van Ard. Hij start volgend seizoen bij JVO (Jeugdvoetbalopleiding) waar hij de opleiding en training van aankomende jeugdtrainers gaat verzorgen.