Alliance'22 omarmt OneLove

A22 shirt HD zoomAlliance is het seizoen 2022/23 in een fraai, nieuw wedstrijdshirt gestart mét het kleurrijke OneLove-
logo op de linkermouw. Daarmee benadrukken we dat het belangrijk is dat iedereen zich bij Alliance
welkom, thuis en veilig voelt. Wij geloven in de verbindende kracht van voetbal én spreken ons uit
tegen iedere vorm van discriminatie, uitsluiting of grensoverschrijdend gedrag. Het blijft niet bij dit
statement. Op 17 september start een reeks activiteiten waarbij we met spelers, ouders, trainers en
begeleiders stil staan bij de vraag wat het dragen van het OneLove logo betekent.

 

onelove

 

De komende drie weken besteden we extra aandacht aan de introductie van OneLove binnen de club en de boodschap die daarbij hoort. Waar staat het OneLove-logo voor? Hoe vertalen we dat bij Alliance naar omgangsvormen? En wat te doen als grenzen worden overschreden?

 

In het weekend 17/18 september spreken coaches voorafgaand aan de wedstrijden met hunteam over de betekenis van het OneLove-logo en hoe de spelers en speelsters met elkaar kunnen zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis kan voelen bij Alliance.

 

- In de weekenden van 24/25 september en 1/2 oktober gaan we langs de lijn met ouders en spelers in gesprek over het OneLove thema.
- Rond die tijd lanceren we ook een enquête om te onderzoeken in hoeverre leden zich thuisen veilig voelen en of ze ervaringen hebben met vormen van discriminatie, uitsluiting en/of
grensoverschrijdend gedrag.
- Later dit jaar worden ook bijeenkomsten over positief coachen en veilig sportklimaat georganiseerd voor trainers en teamleiders.

 

Heb je vragen of wil je iets kwijt over de OneLove campagne of het sportklimaat bij Alliance? Neem dan contact op met een van de leden van de commissie ‘veilig sportklimaat’.


Boukje Bos
Manou Bolsius
Frank van de Peppel
Robert Graat