E3 draait warm bij Bloemendaal (1-3)

Alsof ze dameswaterpolo’ers waren, zo schoten ze uit de startblokken. De jongens waren veel wakkerder dan tegen HFC vorige week. Mattijs passte in de eerste minuut al op aanvoerder Ties, die keurig afwerkte. Een minuut later lag – weer via een assist van Mattijs – de 0-2 binnen. Robbie reageerde alert op zijn voorzet. Nog mooier dan de doelpunten was het vertoonde spel. Er werd goed vrijgelopen en slim getikt. Jurgen kon in de 1e helft bijna altijd de bal kwijt bij Marijn en Thomas, die op hun beurt Robbie en Teun of Mattijs en Youri altijd aanspeelbaar vonden. Er werd zuiver en snel gecombineerd en slechts pech en een vuiltje in het oog van de scheidsrechter (schotje van Teun na fraaie actie van Youri was echt al over de lijn) zorgde ervoor dat we niet verder uitliepen. Doordat Marijn en Thomas al hun duels wonnen kreeg Jur weinig te doen.

In de 2e helft speelden we zonder Robbie, die prima vervangen werd door Nils, en het eerste goede schot op goal van Bloemendaal betekende de onverdiende 1-2. Niemand schrok. We bleven goed opbouwen en pingelen. Mattijs, Youri, Teun en Ties draaiden vaak hun mannetjes dol. Teun liet op het middenveld nog eens zien hoe goed hij kan voetballen en spelverdelen als hij maar vaak de bal krijgt. Na een mooie corner van Marijn scoorde Youri prachtig met een volley. De scheidsrechter liet de corner echter overnemen (waarom?). Enfin, nu zette Marijn hoog voor en Youri kopte keihard raak. De 1-3 kwam niet meer in gevaar. Thomas schoot na een listige corner van Marijn net over; Nils knalde een corner hard op de paal. Mattijs kwam uit zo’n listige corner ook in schietpositie en Marijn knalde bijna in de kruising. De keeper ranselde dat laatste schot op onnavolgbare wijze uit de bovenhoek en de rebound werd bijna door Ties verzilverd. In de allerlaatste minuut redde Jurgen nog fantastisch (wat wordt ie goed!) op een keihard schot uit een Bloemendaal-tegenaanval.