JO12-3 op Tournee

Voor de JO12-3 was het een druk Hemelvaart weekend met gezelligheid en veel voetbal. Het begon op donderdag 26 mei met het ARC Heitinga toernooi in Alphen a/d Rijn. Een toernooi dat ieder jaar maar weer prima is geregeld. Bij aankomst krijg je 2 begeleiders toegewezen, die de hele dag bij het team is, die je vertellen hoe laat je wedstrijd is, wanneer je met z`n allen gaat lunchen in de lunchtent. Ieder jaar is ook scheidsrechter Kevin Blom van de partij en vanaf vrijdags ook Allard Lindhout,  en John Heitinga.


IMG 20220526 WA0011 002

Een sterk bezet toernooi: Onze tegenstanders waren: Meerburg JO12-1 j/m (Zoeterwoude), BSC`68  JO12-1 (Benthuizen), Legmeervogels JO12-1, EMM`21 JO12-1 (Roelofarendsveen). Dus een sterke poule. Ondanks dat alle teams JO12-1 waren en een aantal waren hoofdklassers/1ste klassers. De boys deden goed mee met deze teams, alleen bij een paar wedstrijden zat het niet mee, een zuivere doelpunt (bal was duidelijk over de lijn) werd niet gezien. Wedstrijden waar we ook een aantal kansen kregen, gingen er niet in. Daarentegen was het een mooie dag met veel zonneschijn. De JO12-3 eindigde in de poule op de laatste plaats en dus werd er om de 9e en 10 plaats gespeeld tegen ARC JO12-2. De boys eindigde daardoor op een 9e plaats met een klinkende 6-1 overwinning.

En dan stond zaterdag 28 mei het toernooi op Texel op het programma bij Texel`94. Een aantal ouders hadden er gelijk een lang weekendje Texel van gemaakt. Opnieuw was het een prachtige dag met veel zonneschijn. Op de dag zelf kregen we door dat het hele schema was omgegooid vanwege een afzegging van vv Heerenveen. Ze hadden beide poules samengevoegd waardoor je heel veel wedstrijden speelde en weinig rust. Het toernooi begon om half 10 en eindigde om 16.15 uur. Opnieuw sterke teams met bijna alleen maar hoofdklassers. De tegenstanders: SO Soes JO11-1, WSV`30 JO12-1, ZOB JO12, Hoogenzand JO11-1, Texel`94 JO12-1, DSVP JO12. Dus er moesten 6 poulewedstrijden gespeeld worden. In deze poulefase werd er prima gespeeld en waar we weer niet veel onder deden tegen de andere teams. Aan het einde van de poulewedstrijden hadden we nog uitzicht op de 2e plaats, maar uiteindelijk eindigde we  op een gedeelde 3e plaats met 1 punt achterstand op de nummer 2 WSV`30. Na de poulewedstrijden kwam er een tussenronde. De 1ste wedstrijd werd van DSVP JO12 gewonnen met 4-0, maar ook WSV won met dezelfde cijfers en zodoende moesten in de laatste wedstrijd door WSV en JO12-3 gewonnen worden om naar de finale te gaan. Onze boys kwamen snel met 2-0 achter maar de aansluitingstreffer kwam er 2-1. Dus op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas omdat ze achterstand in het schema hadden werd er 5 minuten te vroeg afgefloten wat ons misschien de finale heeft gekost. Er moest gestreden worden om de 3e en 4e plaats tegen ZOB JO12, helaas deze wedstrijd ging verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal vielen de jongens bijna huilend in elkaars armen, dat kwam ook door de vermoeidheid, met weinig rust in de 9 wedstrijden. We kunnen terug zien op 2 mooie toernooidagen met hartstikke mooi weer.


Vanaf vrijdag 3 juni staat het KiKa Alliance Jeugdtoernooi op het programma, KOM ALLEN KIJKEN naar dit spektakelstuk!!!!

IMG 20220526 WA0011 002

Robin