Kampioenschap MO13-1 Alliance '22

Onder het oog van ruim honderd toeschouwers startten de meiden van de MO13-1 op 14 mei hun kampioenswedstrijd tegen de MO13-1 van Purmerend.

De spanning zat er goed op want Purmerend beschikt over een razendsnelle spits. En dat is altijd gevaarlijk voor een team dat het liefste speelt op de helft van de tegenstander. Niet voor niets werd in december nog van Purmerend verloren na enkele nare counters.

Het vertrouwen in een goede afloop is echter groot; een gelijkspel is genoeg voor het kampioenschap en de Alliance meiden zitten in een goede flow. De laatste vijf wedstrijden zijn allemaal gewonnen, met als hoogtepunt de twee gewonnen derby’s tegen de lokale rivaal Koninklijke HFC MO13-1.

Kampioensfoto MO13 1 2022 05 14 22 40 23

Sowieso is het team gaandeweg het seizoen steeds lekkerder gaan voetballen. Nog altijd is de stijl aanvallend maar steeds vaker lukt het om de lange bal te onderscheppen voor hij gegeven wordt en zo de tegenaanval in de kiem te smoren.

Ondanks de mooie uitgangspositie beginnen de meiden de wedstrijd nerveus en duurt het bijna 20 minuten voordat de eerste goal valt, voor ons aan de goede kant gelukkig.

In de rust volstaat een peptalk, een limonade en een herhaling van het team-motto: PLEZIER, INZET & TEAMSPEL!

Vliegend komen onze meiden uit de startblokken. Overal wordt druk gezet en Purmerend komt er nergens op het veld nog aan te pas. Met mooi combinatiespel, afstandsschoten en alerte rebounds wordt er elke 6 minuten gescoord en is de stand bij het fluitsignaal opgelopen tot 6-0!

Alliance MO13-1 is KAMPIOEN van de 1e Klasse West 1 in het seizoen 21-22

Vriendinnen-Inloop training voor nieuwsgierige meiden.

NB Ben jij enthousiast geraakt voor het meiden voetbal? Alliance-22 organiseert tot de zomervakantie elke woensdag en vrijdagmiddag een zogenaamde Vriendinnen-Inloop training voor nieuwsgierige meiden. Meer informatie: vriendinnenvoetbal@alliance22.nl