Kink in de kampioenskabel voor het 5e

De verwachtingen waren hooggespannen voor de topmatch tegen Hoofddorp 8. Het legioen (ca. 15 man) was in drommen naar het gezellige stadionnetje aan de Egelantierslaan gestroomd om het 5e naar het kampioenschap te schreeuwen.

In de eerste helft had coach Kim een listige (simeone-achtige, Atletico Madrid-) tactiek uitgestippeld, waardoor het 5e ongebruikelijk weinig ruimte achter de eigen verdediging open liet. Dit om de snelle, handige voorwaartsen van Hoofddorp te frustreren. Dit lukte voor de pauze heel behoorlijk, er werd alert verdedigd en Alliance kwam zelfs op voorsprong door een snoeiharde, verre vrije trap van Jesper, waar hun keeper zich op verkeek. Nadeel van de tactiek was dat Joost en James en later ook Sem nogal geïsoleerd stonden. De ruimte tussen aanval en verdediging werd te groot, ondanks het feit dat Youri zich op links suf liep,  en hiermee gaf het 5e het middenveld uit handen.  Kort voor rust maakte een van die snelle aanvallers zich handig vrij en stiftte over Lucas de gelijkmaker binnen.

Na rust kwam het 5e in het eerste kwartier nog aardig mee, maar de Hoofddorpers straalden meer vertrouwen uit en hun veldbezetting en handelingssnelheid waren beter. Hier werd het gemis van Simon en met name Teun zichtbaar. Hun kalmte, hun positieve coaching en senioriteit ontbraken in deze confrontatie van de potentiële kampioenen. En langzaam maar gestaag zagen de supporters hun helden in het drijfzand wegzakken. Een flitsende aanval: 1-2, daarna een goede aanval en een van richting veranderd schot: 1-3. Vervolgens werd het door de tranen ogen een droevig waas voor mijn ogen op deze frisse zondagmorgen, die ik mij zo heel anders had voorgesteld. Het werd zelfs 1-5 uiteindelijk, geheel verdiend (ook dat nog!) voor Hoofddorp, waardoor zelfs de meest onverbeterlijke optimist zal moeten onderkennen dat dit een kink in de kabel is qua kampioenskansen.

Maar er is nog niets verloren: Hoofddorp waant zich nu al kampioen. Hun concentratie is weg en op de laatste wedstrijddag worden ze, na een tweede gelijkspel op rij, ingehaald door het nimmer (*) versagende Alliance 5!!!