Alliance’22 5 op schot tegen Geel Wit

Je kunt zeggen wat je wilt van de corona-maatregelen, maar het effect op de scherpe van het 5e is goed waarneembaar en positief. Veel woester dan naar NOS Eredivisie of Match of the day kijken hadden ze het zo te zien niet gemaakt op de zaterdagavond en waarschijnlijk niemand meer dan twee biertjes achter de kiezen.

De mannen van coach Kim namen vlot het initiatief. Rustig opbouwend vanuit invaller-keeper Aron brachten de centrale mannen Stijn en Mischa de bal via backs Willem en Boudewijn naar voren. En daar liep Joost te sleuren, James te dartelen (en een prachtig schot op de lat) en ik heb Frans nog nooit zoveel zien rennen. Veel beweging, snel van kant wisselen en elkaar de bal gunnen; Pep zou trots op deze mannen zijn. Inmiddels strompelde aanvoerder Jesper geblesseerd van de mat en kwam Youri in het veld, die eerst slim en vervolgens uiterst daadkrachtig de bal bij Joost bracht, die genadeloos uithaalde: 0-1. Geel Wit bleef ongevaarlijk, Aron koud en de kansen regen zich aaneen. Voor rust prikte Matthijs de 0-2 binnen, dit keer na goed doorzetten van James.

In de tweede helft pakte Simon de spitspositie en voordat iedereen goed en wel (aan hem) gewend was lag de 0-3 al in het netje. Nu had Geel Wit namelijk de straffe wind tegen en hun uitverdedigen leverde Joost zijn tweede goal op. Het publiek ging er eens lekker bij stampvoeten (koud, man!) en zag na zo’n kwartier Matthijs – wat een killer! - de 0-4 binnen schuiven. Daarna wilde Youri nog wat energie kwijt. Hij kapte een man uit en prikte de 0-5 binnen en kort daarop zagen we een mooie vrije trap van Nanne, die precies op de kop van Youri viel: 0-6. Inderdaad, de spanning was toen wel uit de wedstrijd, maar niet de concentratie. Achterin beten Ruud en Mischa zich fanatiek vast in de Geel Wit-spitsen, die wat meer ruimte kregen: de ‘clean sheet’ was heilig. Frans – inmiddels weer terug in het veld – wilde vervolgens laten zien dat niet alleen Nanne een mooie trap heeft. Eerst draaide zijn corner op de lat en een paar minuten later swingde hij hem geweldig binnen. Slotakkoord was voor Joost, die alleen voor de keeper zijn hattrick en de 0-8 verzilverde.

Publiek ging koud maar tevreden naar huis.

Erwin