JO12-3: Gelijkspel bij Kon. HFC

Na vorige week een perfecte wedstrijd op de mat gelegd te hebben tegen kampioens kandidaat Geel Wit, stond er afgelopen zaterdag de wedstrijd bij de Kon. HFC JO12-6 op het programma. HFC behaalde vorige week ook een goed resultaat tegen de andere waarschijnlijke kampioens kandidaat Bloemendaal.

De wedstrijd stond op veld 5 geprogrammeerd, gras, voordat we het veld opkwamen moesten we eerst door de blubber lopen. Het 1ste kwart waren we geen schim van vorige week, balaannames waren niet goed, het begon op de wedstrijd te lijken van de 1ste fase van de competitie waar we thuis met 2-6 klop kregen van hetzelfde team, we wisten dat ze 2 jongens voorin hadden lopen die de ballen afwachten, dus van te voren er op gehamerd dat ze die in de gaten moesten houden. Het was in deze 1ste kwart ook HFC dat verdiend op 1-0 kwam. Er moest beter verdedigd worden dat was het motto voor de 2e kwart en niet zomaar de bal wegschieten. Het 2e kwart gaf hetzelfde spelbeeld, HFC kwam op 2-0 en weer door niet goed te verdedigen. Ruststand 2-0. In de rust erop gehamerd dat we makkelijker moesten gaan spelen, meer de bal in de ploeg houden en HFC niet afstand te laten schieten. De 2e helft ging het beter, HFC konden we eindelijk op eigen helft vastzetten en zie daar door goed doorzetten, wat in de 1ste helft ontbrak, kwamen de boys op 2-1 door Laurenz. Waarschijnlijk waren de boys het kunstgras gewend daarop liep het waarschijnlijk niet in de 1ste helft, in de 5 minuten voor het laatste kwart met de boys besproken het scenario wat we gaan spelen. Ze pakten het goed op er werd fanatiek gespeeld en zie daar 7 minuten voor tijd scoorde Mattia de gelijkmaker 2-2. Daarna was het billen knijpen, kreeg HFC nog een grote kans, maar de grootste kans kregen wij, een seconde voor tijd door Mattia, maar de keeper ranselde de bal net uit de hoek. We waren het erover eens, met dit gelijkspel konden we vrede hebben, dus een terechte uitslag!!
Dit was de laatste wedstrijd, misschien nog de inhaalwedstrijd tegen Zandvoort spelen, van de 2e fase, op naar de indeling over 2 weken van de 3e fase.
Volgende week wacht de oefenwedstrijd in en tegen Overbos JO12-2……