Bloedstollende slotfase bij het 5e!!

In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan en dat ook deed trokken de mannen van het 5e uiteindelijk aan het langste eind. Het was zo’n wedstrijd waar Ten Hag en Schmidt van zeggen: “kijk we kunnen met mooi voetbal winnen, maar als het moet kunnen we ook strijden!”. Coach Kim zal het hier roerend mee eens zijn.

Niettemin kende het 5e een ‘slow start’. Waarschijnlijk vanwege het gemis van de altijd onvermoeibaar verbale inspirator Teun en energiebron Ruud leek men Geel Wit een tikje te onderschatten. De beide backs Job en Willem en deden hun best, maar hadden het niet gemakkelijk en ook de linkerflank met Frans en Matthijs moest stevig aan de bak. En centraal achterin hadden Jesper en – vooral - Mischa zich voorgenomen om hun keeper Lucas eens lekker zenuwachtig te maken door gewoon niet bang te zijn om in het penalty-gebied altijd de riskante oplossing te kiezen. Toch kreeg het 5e wel kansen, maar de keeper van Geel Wit (een veldspeler, hoorde ik?) was gedurende de hele wedstrijd een plaag voor de groenzwarte tovenaars. Door zijn reflexen hield Geel Wit ondanks schoten van onder meer Frans de ‘nul’ tot een heel eind in de tweede helft. In het kader van de ‘slow start’ gingen tempo en concentratie steeds verder omlaag en een balvaardige geelwitter schudde moeiteloos drie Alliancers van zich af en dat leidde tot een prima 0-1. Een klein krasje, maar zeker geen deuk, leken de mannen te denken, want het veteranen-tempo waarmee verdediging en middenveld aansloten op de eenzame strijder-spits Simon bracht tranen in de ogen van het hondstrouwe publiek (en van scheidsrechter Kim). En nog voor het half uur viel de 0-2, nadat de bal als vervolg op een corner weer werd ingebracht en heel de defensie bewonderend toekeek hoe een Geel Wit aanvaller de bal binnen volleerde.

Direct na die 0-2 kwamen Youri en nog een Siem er in en dat zorgde voor nieuw elan. Die vlogen er in, er werd ineens compacter gespeeld en de 1-2 had eigenlijk al moeten en kunnen vallen voor de pauze. Na de rust kwam Rowan centraal achterin te spelen en Jesper schoof door naar het middenveld en er was ineens balans. Kans-na-kans volgde. Vooral over de soepel draaiende rechterflank waar de rappe Boudewijn en Siem elkaar goed vonden. Net naast, net over, weer die rot-keeper, net voorlangs, nog een keer die keeper en een kopbal van Joost op de paal. Hij hing in de lucht! Toen volgde de mooiste aanval (en de mooiste redding) van de middag. Mischa passte diep op de sprintende Boudewijn, die trok laag voor op Youri die bijna perfect inschoot. Bijna, want de keeper kreeg er een teen tegenaan. Na ruim 10 minuten viel eindelijk de aansluitingstreffer toen aanvoerder Jesper (die als middenvelder blijer en actiever oogde dan als centrale verdediger), met links goed binnenschoot. De 2-2 was bijzonder fraai: Nanne (prachtige trap heeft die jongen) gaf goed voor, Joost controleerde en lelde de bal ongenadig hard, ook weer met links, in de bovenhoek. Het legioen – inmiddels uitgegroeid tot 3 man - ging er achter de ruiten van de kantine eens lekker voor zitten. Nu was het een kwestie van d’r op en d’r over, dat kon niet anders.

Maar die winnende viel echter pas minder dan 10 minuten voor tijd toen Simon goed doorzette op rechts in het strafschopgebied. Hij bracht de bal met een soort omhaal voor en Jesper stond op de goede plek. De ruiten van de kantine gingen er bijna uit. Nu was het een kwestie van rustig de wedstrijd uitspelen of ook wel leuk en liever de polsslag van de supporters opjagen. Het werd dat laatste met veel vrije trappen op de Alliance-helft en een waanzinnige redding van de weer uitstekend keepende Lucas met aansluitend een heroïsche om niet te zeggen goddelijke redding op de doellijn van Joost (Hand van God).

Beste Alliancers, deze mannen verdienen respect en een groter legioen dan die drie man en een paardekop van vandaag. Bij vlagen oogstrelende combinaties, dan weer iets minder, maar nooit saai. Ze staan in de 8e finales van de beker èn ze zijn gedeeld koploper in de competitie…… er worden mensen om minder erelid gemaakt!