JO12-3 geeft winst uit handen

Na vorige week bij DIO met 4-8 gewonnen te hebben was nu de beurt aan Bloemendaal JO12-2. Het betrof een thuiswedstrijd in de 2e fase. Bloemendaal JO12-2 was kampioen geworden van de 1ste fase en wonnen vorige week met 5-1. We hadden de jongens al gewaarschuwd dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden.

De 1ste helft ging de wedstrijd gelijk op, alhoewel Bloemendaal de bal goed rondspeelde, hij wij een beetje een verdedigende houding aannamen. Het was Bloemendaal ook die de 0-1 scoorde. Daarna kropen we uit onze schulp en zette aan en zie daar door goed doorzetten van Laurenz werd het 1-1. Door goed keeperswerk van Siem, die de ploeg goed op de been hield waren onze jongens effectief met de kansen die ze kregen want het was Laurenz die de JO12-3 op voorsprong bracht 2-1. Vlak voor de rust was het Vincent die de bal van afstand in de benedenhoek schoot, we gingen met een 3-1 rusten. De 2e helft was Bloemendaal veel sterker, af en toe hachelijke momenten voor het doel, maar tot een treffer kwam het niet, door ook goed keeperswerk van Manu. Het laatste kwart werd het alleen maar tegenhouden in plaats van naar voren te lopen liepen we steeds meer naar achteren. Daar moeten we wat slimmer in zijn met nog een kwartier te spelen, er werd teveel gepingeld voor het doel terwijl we gewoon die bal moeten wegschieten. Bloemendaal scoorde dan ook de 3-2 en 3-3. Wel een terechte eindstand, maar zeker het laatste kwart mag je 3-1 niet meer weggeven. Over het algemeen waren we tevreden met deze wedstrijd!
Na 2 competitiewedstrijden staan we op doelsaldo bovenaan!!
Volgende week wacht de uitwedstrijd in het altijd winderige Zandvoort!!