JO12-3 verliest nipt bij Quick Boys

SNAG 2499

Na jaren de wedstrijden van mijn zoon gecoached te hebben en afgelopen 5 jaar meidenteams getraind en gecoached, was het nu de beurt aan de JO12-3. Mijn zoon en ik doen dit seizoen de training/coaching van dit team. Het was ff wennen weer op een klein veld te spelen, na jaren op een groot veld gespeeld te hebben. Na 2x getraind te hebben maar nog geen wedstrijd in de benen, had ik voor afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd kunnen regelen.

Na DSS dat een jeugddag had en Geel Wit dat niet genoeg spelers op de been kon brengen meldde Quick Boys zich. Omdat Quick Boys in de middag niet genoeg spelers had om bij Alliance te spelen (om vroeg te spelen bij Alliance lukte niet ivm volle velden) weken we uit naar Katwijk waar we om 10.15 uur konden spelen voor een oefenwedstrijd tegen Quick Boys JO12-3. Een erg mooi complex met veel velden en waar gastvrij werden ontvangen.

We hadden 8 spelers tot onze beschiking (3 afzeggingen), dus geen wissels. We begonnen met Manu op doel, achterin Milan, Julius (in de 2e helf doorgeschoven naar de spits positie), Sky (2e helft op doel), op het middenveld Vincent en voorin Christoph, Bram (2e helft in de verdediging) en Siem. Er stond in Katwijk een strakke wind wat duidelijk in de wedstrijd merkbaar was. Zo hadden onze jongens de 1ste helft wind tegen. We begonnen goed aan de wedstrijd, het leverde wat kansjes voor beide teams op maar Quick Boys kwam in het eerste bedrijf al gauw op 1-0, gevolgd door de 2-0, het was Sky die de aansluitingstreffer liet noteren 2-1. We gingen op jacht naar de gelijkmaker maar die kwam er niet want het werd al gauw 3-1 gevolgd door de 4 en 5-1. Dit was ook de ruststand. In de rust hebben we wat orde op zaken gesteld, en de 2e helft hadden wij windje mee. Ondanks dat we niet slecht speelden, gingen we vol goede moed aan de 2e helft beginnen. Bij Quick Boys zag het de 2e helft er verdedigend niet goed uit, via Siem kwamen we op 5-2, gevolgd door een schitterend lobje over de keeper 5-3 en om het feest nog compleet te maken scoorde Siem een zuivere hattrick in de 2e helft. Helaas konden we net geen gelijkspel uit het vuur slepen. Veel kansen in deze wedstrij voor beide teams. Eindstand 5-4.

Voor de 1ste keer zagen we de jongens, we hebben goede dingen gezien maar ook wat mindere, waar we lekker op kunnen trainen.

Zaterdag a.s. speelt de JO12-3 de 1ste competitiewedstrijd van het seizoen bij HBC.