MO13-1: Mooie overwinning bij Overbos

Voor de MO13-1 stond er afgelopen zaterdag de wedstrijd in Hoofddorp tegen Overbos MO13-2 op het programma. Overbos had veel lange meiden in het team staan, toch waren het bijna allemaal 11/12 jarigen, alleen ze waren lang voor hun leeftijd. Onze meiden moesten winnen om toch bovenin te blijven meespelen, want de echte “sterke”  tegenstanders gaan nu komen.

We hadden 14 speelsters tot onze beschikking op deze 1ste dag van de herfstvakantie, dus we konden lekker ballen. Iets na 9 uur was de aftrap in Hoofddorp. We begonnen niet best aan de wedstrijd want binnen een paar minuten lag de bal al in het netje, door met 3 verdedigsters  en dus achterin 1 op 1 te spelen, omdat Overbos en de meeste andere teams ook met 3 aanvallers spelen, en daar kwam nog bij dat ze voorin ook nog wat behendige speelsters hadden lopen en zodoende de 1-0. (of was het misschien toch dat ze nog niet uitgeslapen waren, gezien het vroege tijdstip). De MO13-1 strekte de rug en niet veel later was het Femke die de gelijkmaker binnenschoot 1-1. Na die 1-1 kon je zien dat je eigenlijk deze wedstrijd niet kon gaan verliezen, en waar het ondanks de winst partijen van de afgelopen weken aan ontbrak, de felheid waar onze meiden lieten zien dat je niet voor “grote” meiden bang hoeven te zijn. Daarna was het opnieuw Femke die de MO13-1 op voorsprong zette 1-2. De aanvoerster van Overbos was toch wel de beste van hun team want alles verliep over de rechterkant, en daar kwam ook de gelijkmaker uit voort 2-2. Daarna gingen we met 4 verdedigsters spelen Noortje, Enid, Feline, Eliza  en India, zodoende kregen we meer controle over de wedstrijd en nog voor de rust scoorde Femke de 2-3. In de rust aangegeven om de “angel” uit hun team te halen. Dat lukte zeker in de 2e helft, met op het middenveld, Luna Z, Gloria, Lynne, Emma N en ook met Lotta die de 1ste helft het doel verdedigde en de 2e helft  Zara. Met o.a. Isabella, Luna B. voorop gingen de meiden fanatiek de 2e helft in.  Al gauw bleek dat onze meiden gauw de overwinning veilig wilde stellen. De 2e helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Overbos, er waren mooie aanvallen, er werd prima gespeeld en het was Femke die een zuivere hattrick liet noteren en de eindstand werd 2-6. Door prima veldspel, elke week zien we ze groeien en we hoeven voor niemand bang te zijn, want grote meiden die zullen we ook treffen in de wedstrijden tegen Haarlem Kennemerland, BSM,  SVIJ,  Legmeervogels en Hoofddorp.  Nu kunnen we in ieder geval  2 weken genieten van onze mooie gedeelde 1ste plaats, alleen SVIJ heeft een beter doelsaldo.

Volgende week wacht er in de Alliance Arena de oefenwedstrijd tegen DSS MO13-2.