Been leuk potje met weinig publiek en een foutje van de scheids

Op 3 oktober mocht ik de Schoten jongens onder 13-1 leiden in hun wedstrijd tegen Alliance '22  JO13-3.
Een leuke wedstrijd die werd gekenmerkt door de afwezigheid van Schotenpubliek en een zeer beperkt aantal Alliance ouders. De wedstrijd zelf verliep spannend genoeg, de nodige uitbraken en schoten op doel van beide teams die meestal vakkundig werden afgestopt door de prima keepers, de lat of de paal. 

Hilarisch was het af toe "de verkeerde kant op vlaggen" van een van de assistenten. Ik moest er even aan wennen dat deze ouder de kant op wees van het team dat de ingooi mocht nemen in plaats van de richting waarin het team de aanval zocht. Hierbij werd wel keurig voldaan aan mijn wens om diagonaal omhoog te wijzen met de vlag 😉.

Schoten was over het algemeen de bovenliggende partij wat uiteindelijk leidde tot een 3-0 overwinning. Eén doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, een ander doelpunt had ik goed moeten keuren. De Alliance keeper trapte de bal vanaf de 5 meterlijn richting een medespeler. Een attente Schoten aanvaller pikt de bal op voordat deze uit de zestien was en scoorde. Op appel van de Alliance trainer keurde ik dit poelpunt af, echter toen ik naderhand de spelreel hierover nog eens nalas, had ik dit doelpunt gewoon moeten tellen. De bal is in het spel als de keeper deze heeft gespeeld, ongeacht of deze binnen of buiten de zestien door een van de tegenstanders wordt opgepikt, mits de aanvaller tijdens de uittrap maar voldoende afstand had genomen en zich toen buiten de 16 bevond. Een dag later zag ik dat de doelman van AZ zich dat ook realiseerde en er zelfs een indirecte vrije trap voor over had om zodoende in eerste instantie een doelpunt te voorkomen. 

Martin Bolwijn
Scheidsrechter