MO13-1 gaat door met winnen

Na de nipte uitschakeling in de beker stond er voor de MO13-1 de thuiswedstrijd tegen IJmuiden MO13-1 op het programma. IJmuiden MO13-1 bestond uit veelal grote meiden.

De selectie werd deze week aangevuld door Femke, na 2 weken al meegetraind te hebben en afkomstig van Zandvoort, vrijdag kwam alles rond, zodat ze tegen IJmuiden van de partij kon zijn. Om 11.15 uur was de aftrap waar al gauw duidelijk was dat we de bovenliggende partij waren. Waar afgelopen donderdag ook nog eens op de felheid van de meiden werd getraind was het tijdens de wedstrijd duidelijk zichtbaar, de meiden toonden hun felheid in het veld, dat ontbrak er nog wel de afgelopen weken. Luna Z kreeg weinig te doen, één redding had ze de 1ste helft nodig door een sublieme reactie met de voet de bal net naast de kruising belandde bij de stand van 0-0.

Daarna was het onze meiden wat de klok sloeg, na een kwartier spelen was het Femke die de score openbrak met een diagonaal schot in de linker benedenhoek 1-0, ook het 2e doelpunt kwam op naam van Femke die uit een corner de bal direkt in de rechterbovenhoek krulde. Met deze 2-0 stand gingen we ook rusten, er werd prima gestreden voor elke bal. De 2e helft kwam IJmuiden wat feller uit de startblokken.

Zoals elke wedstrijd hebben we 2 keepers nodig, ook omdat we geen “vaste keeper” hebben. De 2e helft was het Eliza de het doel verdedigde, op zich kreeg ze ook weinig te doen alleen een paar rolletjes. Na een kwartier spelen in de 2e helft legde Luna B. de bal netjes terug waarna Luna Z. de bal hoefde in te tikken en de 3-0 op het scorebord liet zetten. Daarna geloofde onze meiden het wel en een seconde voor tijd scoorde IJmuiden de 3-1. Een goed begin in deze eerste competitiewedstrijd.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DSS.