Flick flaks op het voetbalveld

Turnsters van Bato oefenen hun kunsten vanaf deze week op de grasmat bij Sv Alliance '22. Nu  sporthallen vanwege de Corona maatregelen gesloten blijven, bieden we de turnvereniging tijdelijk onderdak. Vanaf 13 mei trainen drie pupillengroepen begin van de middag op veld 2.

Op 21 april heeft het kabinet de maatregelen voor buitensporten versoepeld. Een week later konden onze jeugdteams trainingen al weer hervatten. Hun leeftijdsgenoten bij binnensportverenigingen hebben dat geluk niet. Sporthallen blijven op last van de overheid nog dicht, ten minste tot 1 september. Een somber vooruitzicht voor de turnjeugd van Bato, die al twee maanden niet kunnen trainen in de gymzaal van basisschool De Zuidwester.

IMG 2402

 

Jeugdtrainer Edwin van Keulen is blij dat hij nu bij Alliance weer met de turnpupillen aan de slag kan. “De meiden hebben hun training echt gemist. Afgelopen weken is gezorgd dat ze thuis oefeningen konden doen maar samen met je turnvriendinnen trainen is toch leuker.” Het trainen op het voetbalveld vergt wel wat improvisatie. Van Keulen: “We hebben geen toestellen bij de hand maar met een paar zelfgemaakte hulpmiddelen, lukt het heel goed om balans-, sprong- en acrobatiek oefeningen te oefenen. Het zonnetje daarbij maakt de buitentraining  extra aangenaam.”

Vorige week hoorde Alliance dat Bato klem zat. Daarna hebben elkaar snel gevonden. We hebben in de middag voldoende ruimte in het trainingsschema, dus als we Bato daarmee kunnen helpen en kinderen weer kunnen sporten, is dat alleen maar mooi. De turnvereniging heeft een corona protocol opgesteld, dat aansluit op dat van Alliance. Zij zorgen daarbij zelf ook voor de toezicht op de naleving. Inmiddels zijn op woensdagmiddag op veld 2 dus flick flaks, overslagen en evenwichtsoefeningen te bewonderen. Dat is weer eens wat anders dan een schaar- of soepele passeerbeweging.