Zaterdag MO19-1 bekert daverend door!

Met de prima spelende invalster Esther terug in de basis, ging de MO19-1 proberen de volgende bekerronde te bereiken ten koste van het altijd lastige DTS. Geheel in lijn met het weer begonnen we stormachtig. Hannah en Roaya, teruggekeerd na langdurig blessureleed, hadden er zin in en Hannah prikte bijna nummer 1 er al in.

Onder leiding van de onstuitbare Jessica rolde de ene na de andere aanval op het doel van DTS. Onze zeer wakkere keepster Imke liep een beetje te joggen op de kop van haar strafschopgebied om een beetje warm te blijven. Want de laatste linie met Sterre, Esther, Eef en Luca H was vandaag onneembaar. Veel kansen. Nog meer kansen. Na een half uur hadden we minimaal 10 reuze kansen gehad en het stond nog steeds 0-0. Jessica een vlammend schot op de paal, de zeer actieve Zhitao (“ik ben moe”) een paar mogelijkheden, Hannah nog een keer Luca met rechts, Roaya net naast, Koninkie en Noa net te ver voor zich uit….. Na 40 minuten vroeg ik de DTS-coaches of zij een magisch net tussen de palen hadden gespannen…… In die laatste paar minuten voor de pauze kreeg Noa het echter op haar heupen, twee harde en hoge schoten waren hun prima keepster te machtig.

In de pauze wakkerde de storm lekker aan en Jessica verheugde zich op haar keepersbeurt. Met ineens een straffe bries tegen ging het toch hard. Een heerlijk passje van Koninkie werd door Luca koeltjes afgewerkt. Harde corner Noa en een kopbal van Hannah (ze schrok er zelf van). Daarna de – net als Sterre – vaak opkomende Eef na een een-twee, een knap schot over de keeper heen mikte: 5-0. Een wat rommelige, landerige fase volgde; met veel ballen die uitwaaiden. Op de reservebank zaten de nog steeds geblesseerde Hannelore en Uzza inmiddels een beetje te dommelen onder hun dekentje. Maar de laatste tien minuten zaten ze weer recht overeind. Eerst was Luca tot twee keer toe bijna succesvol, daarna een flitsende aanval over rechts, waar Hannah Dani handig aanspeelde en Dani gaf een listige assist op Noa die dankbaar een hattrick en het in dit geval bijbehorende broodje kroket incasseerde. Het slotakkoord was voor de onvermoeibare Zhitao (“ik ben moe”), die na een weergaloze solo van Roaya, met links uit een moeilijke hoek wist te scoren.

Klasse meiden!! Gaat dit beker-avontuur ooit eindigen?