MO13-2 naar de sportschool en volgende ochtend alweer een wedstrijd

Zoals elk jaar gingen we eerst met ons jongensteams en de laatste jaren met ons meidenteams naar de sportschool, Oost Sport. Maar liefst 11 meiden, helaas werden er op het laatste moment 2 ziek, begonnen ze eerst met de warming-up, daarna gingen ze een parcourtje afleggen van 12 onderdelen. Een uur lang er vol tegen aan, net als bij de wedstrijden was ook nu de inzet van de meiden prima. In december had ik het er al over gehad om een keertje naar de sportschool te gaan. Al weken hadden ze het er al over met de training, eindelijk afgelopen vrijdag was het dus zover. Dan zien we de meiden toch ook weer anders bezig dan met trainingen en wedstrijddagen.

20200207 174459

Vrijdagmiddag trainen we dus altijd op het veld, maar nu “ook dezelfde tijd” trainden we in de zaal. De meiden vonden het hartstikke leuk.

Zoals gezegd de zaterdag in de vroege ochtend,  jawel  9.05 uur  aanvang,  stond er de competitiewedstrijd tegen Overbos  MO13-3 op het programma in Hoofddorp. Een tegenstander die we ook in de najaarscompetitie tegenkwamen, toen 4-0 verlies.  Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden we 13 speelsters, ware het niet dat we vrijdagmiddag een afzegging kregen ivm ziekte en ook de zaterdagochtend kwam er een ziekte geval bij, zodoende hadden we op de wedstrijddag zelf nog maar 11 speelsters over. Dus geen wissels. Overbos MO13-3 is een team met allemaal grote speelsters, in de rust zei de coach van Overbos ook dat het allemaal 2e jaars zijn.

De 1ste helft was het ook eenrichtingsverkeer, dit keer stond Gloria op doel en de 2e helft Lotta, maar onze meiden hielden goed stand, het duurde vrij lang dat het 1ste doelpunt viel, maar na de 1 en de 2-0 ging het de 1ste helft hard, de ruststand was 5-0.  In de rust nog wat zaken op de rails gezet, de coach van Overbos ging de beste speelsters eruit halen zei hij, het 1ste  kwartier van de 2e helft was in het voordeel van onze meiden, er werd hard gewerkt, we moesten het hebben van afstandsschoten, Pien en Luna Z, de meiden waren veel te groot voor onze meiden om erdoorheen te boksen. Uiteindelijk was de eindstand 7-0. We kunnen zeggen dat ondanks de verliespartijen de 1ste weken de stemming nog erg goed is in het team en dat er hard gewerkt werd door onze meiden…..

Ronde de voorjaarsvakantie hebben we het even rustig, waarna er voor 29 februari er een oefenwedstrijd “thuis”  tegen weer Overbos op het programma staat maar nu MO13-4, alvorens op 7 maart de competitie weer verder gaat.