Eclatante zege van de zaterdag MO19-1

Na de lange rit naar Schagen, alwaar we tegen de plaatselijke United speelden, begon de MO19-1 rommelig, maar wel succesvol. Veel duels op het middenveld, veel balverlies en ineens Dani, die vrolijk langs een verdediger dartelde. En werd neergehaald, waarna de prima scheidsrechter een penalty gaf (en Dani een zere knie overhield).

Eef schoof de bal keurig in het hoekje. Daarna maakten we ons op voor een doelpuntenfestival, maar de eerste goal viel in ons eigen netje. Via een der onzen kwam de bal voor de voeten van een Schagen-united-aanvalster, die uit moeilijke hoek in de kruising knalde. Daar kon zelfs de prima keepende Luca niks aan doen. Toch duurde het niet lang voordat wij weer voorkwamen. Uit een pass van de weer goed spelende Imke verscheen Noa alleen voor de keeper en dat was de 1-2. Even later ging Noa weer alleen op de keeper af en nu kon ze alleen door een overtreding van scoren afgehouden worden. Weer een penalty, weer eef, weer goal. De ruststand werd bereikt na de mooiste aanval van de wedstrijd. Vanaf keeper Luca, via Eef, Imke en Rosalie en een splijtende pass van Jessica op Noa: 1-4.

Na rust verdedigde Schagen United zich pittiger, waardoor we nog minder ruimte kregen. Omdat we maar met zijn twaalven waren speelde bijna iedereen de volle 90 minuten, wat zeker voor de middenvelders Zhitao, Koning, Jess en Imke behoorlijk pittig was. De verdediging (met Luca H op links omdat ze anders niks hoorde; Rosalie – tikje bleek na autorit van 50 minuten – was dit keer rechtsback)  gaf weinig weg, tot vreugde van Hannah die na rust haar rentree maakte na een paar maanden (als keeper). Het duurde even voor er weer gescoord werd, maar toen was het ook een mooie. De zelfverzekerd spelende Eef trok mee ten aanval, kreeg de bal op de rand van het penaltygebied en ze voltooide haar hattrick. Vervolgens maakte ook Noa haar derde, vooral omdat ze zich verheugde op een broodje kroket. Helaas voor haar deed de frituur deze zaterdag niet mee, dus het bleef bij een tosti. Ter zake! De 2-7 kwam weer van de voet van Noa. Ze werd goed vrij gespeelde door Sterre, waarna ze van buiten de 16 hoog en hard raak schoot.

Mooi meiden. 9 punten uit 3 wedstrijden.