Back-to-back victories voor MO19-1

Op het altijd sfeervolle sportpark Eindenhout begonnen we ruim twintig minuten te laat, want tegenstander Winkel had begrijpelijkerwijs moeite om die goed verstopte oase te vinden. De THB-kantine bleef speciaal voor ons open en gastheer was de onvermoeibare Ed Denis, die zijn zaterdagmiddag aan ons opofferde. Dank, mannen!

We begonnen wat stroef, even wennen aan echt gras. Daar had de tegenstander geen last van, want zoals deze dappere Winkeliers zeiden: ‘wij zijn boerenmeiden, wij houden van echt gras’. Maar na zo’n tien minuten namen wij het heft steeds meer in handen en speelde de strijd zich vooral op de helft van Winkel af. Helaas moesten we al snel afscheid nemen van onze structurele pechvogel Uzza, die deze keer met verrekte enkelbanden uit moest vallen. De aanvallen gingen vooral over rechts, waar de handige Noa de 1-0 binnenschoot. Op die flank was Luca H weer goed op dreef en ook Imke (de op een roze wolk levende NAC-supporter) en Dani wonnen veel duels. Meer dan 1 goal viel er echter niet. Heel veel kansen kregen we ook niet en Winkel al helemaal niet. Slechts 1 keer moest de kleumende Luna echt snel uit haar goal rennen om onheil te voorkomen.

Sterre ging de tweede helft keepen en die kreeg het bepaald niet koud. Ondanks de behoorlijke organisatie achterin, waar Jess zowel opbouwend als opruimend goed bezig was, kwam Winkel er de tweede helft een paar keer gevaarlijk door. Over links met Luca, Roaya en Rosalie liep het minder soepel dan vorige week. Roaya liep ingetaped rond en Rosalie liep na zo’n twintig minuten helemaal niet meer door een zeer bovenbeen. Daarmee waren de wissels op en moest iedereen op de tanden bijten en volhouden tot het einde. Winkel bleef steeds maar aandringen, Sterre redde een keer geweldig bij een corner, maar tien minuten voor tijd scoorden zij – het moet gezegd – een verdiende gelijkmaker. Maar – ook al vaker gememoreerd – de MO19-1 is een strijdbaar gezelschap. Binnen een minuut veroverden zij een corner, die zwiepend werd genomen door Noa. Hun prima keepster tikte de bal onder de lat vandaan voor de voeten van Eef, die prachtig raak volleerde. Die voorsprong werd – mede doordat Hannelore een linie zakte en goed mee verdedigde – met enige moeite en wederom door een goede redding van Sterre, over de finish gesleept.

Jullie kunnen veel beter, meiden. Maar als je hoog wilt eindigen is vechtlust onmisbaar voor de wedstrijden waarin het niet loopt.