MO13-2 wint de laatste competitie wedstrijd

Voor de MO13-2 stond afgelopen zaterdag de 11e en dus laatste competitie wedstrijd op het programma en wel de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC MO13-2.  Tot op de dag van de wedstrijd stond HFC op de 3e plaats, dus hebben niets te verliezen in deze wedstrijd. Al een aantal weken hebben we 3 geblesseerde speelsters, dus invallers waren welkom.

Halina de afgelopen weken als keepster en gisteren ook nog Lara erbij gehaald, zodoende konden we wat schuiven in de selectie. Met Lara als verdedigster erbij konden we Pien, die normaal als verdedigster in het veld staat doorschuiven de 1ste helft naar het middenveld en zelfs naar de aanval. Ons verdedigsblok bestond verder uit Enid, Safina, Feline (de 2e helft zelfs richting de linksbuiten positie) en Mirte, het middenveld Lotta, Luna en Gloria zoals vertrouwelijk en de aanval Donna, Iva, Elise en Romijn. Dus 3 wissels, dat was goed omdat de verwachting was dat we op een slecht veld moesten spelen, dat bleek ook zo, het was drassig zeker in het strafschopgebied en langs de zijlijn.

De 1ste helft ging toch gelijkwaardig op, je kon niet zien dat HFC op de 3e plaats staat, het leverde vooral op het middenveld een gevecht op tussen de meiden, HFC kwam af en toe via de zijkanten gevaarlijk op maar onze verdediging stond vaak op de goede plaats, een paar schotjes op doel van HFC, maar keepster Halina had er verder geen moeite mee om de ballen te verwerken. Wat onze kansen betreft we kwamen tot schaarse aanvallen, maar geen grote kansen dat gold ook voor HFC dat eigenlijk geen kans kreeg. Dat was de verdienste van het hele team, er werd hard gewerkt op het zware veld.

20191207 095211

De 2e helft gaf bijna hetzelfde spelbeeld, nu kwamen we wat meer aan aanvallen toe en zie daar uit een mooie aanval scoorde Iva de 0-1 na 10 minuten spelen in de 2e helft. Er moest nog lang gespeeld worden. Kunnen onze meiden dit volhouden? Het krachtsverschil was niet erg groot, ondanks dat HFC op de 3e plaats staat. HFC kwam de laatste paar minuten opzetten om toch nog gelijk te maken, maar onze meiden hielden het goed vol want na de 0-1 kregen ze haast geen kansen. Het laatste fluitsignaal klonk van de jonge (kleine) scheidsrechter, de meiden vielen elkaar in de armen. Voor de MO13-2 zit de najaarscompetitie er nu op, op naar de voorjaarscompetitie, een nieuwe indeling, die halverwege januari begint. Vanaf 24 augustus hebben we elke zaterdag een wedstrijd gehad, dus deze week nog trainen en in januari weer lekker verder gaan.

Namens de speelsters en technische staf wensen we iedereen fijne feestdagen en een “vooral” sportief nieuwjaar……..