MO19-1 imponeert tegen Buitenveldert

Wat een feestelijke middag! En het begon in mineur, want we missen nog altijd Uzza en de langzaam terugkerende Luca H. En ons kanon Hannah stond op krukken langs de kant, Rosalie, invaller Annelore en Roaya hadden pijntjes en ons Koninkie had 3 dagen op bed gelegen met oorontsteking. En Zhitao is aan het party-en in Kaapstad,

Toch pakten wij het initiatief. We hadden gelukkig Amber op goal en drongen langzaam aan. Collega-coach Jan, die altijd wat realistischer is dan ik, sprak na 20 minuten de vrees uit, dat als wij niet gauw zouden scoren Buitenveldert dat zou doen. En verdomd, 1 minuut later lag de 0-1 er in. Zijn dochter Jessica stortte zich direct van de aftrap furieus in een duel, passeerde een mannetje (v) en speelde Luca aan, die Hannelore lanceerde. En de spits van de dag stuitte eerst op de keeper, zette goed door en tikte direct de gelijkmaker binnen.

Na rust een paar omzettingen. En al snel glipte rechtsbuiten Hannelore na een afgeslagen aanval prachtig langs een verdediger, speelde Koninkie aan, die haar de diepte in stuurde. Han daverde naar de achterlijn, de slimme Noa liet zich even terugvallen en verzilverde snoeihard de beheerste voorzet. Amper uitgejuicht gaf Koninkie de pass van de wedstrijd. Met haar linkervoet (!) in de diepte op de goed vrijlopende Noa, die vervolgens heel leep langs de keeper schoof. Toen kort daarna Noa haar hattrick voltooide begonnen wij de vlag te hijsen. 4-1 wat een weelde. En we gaven achterin niks weg, want Eef en Sterre (en later Imke en Jess) heersten centraal. Rosalie en Sterre wisten oud-ploeggenoot Larissa, die de tweede helft inviel goed te neutraliseren. En Annelore en Luna waren als rechtsback - zeker in de tweede helft - de baas. Op het middenveld werkte Dani zich weer een ongeluk (ze strompelde ook het veld af) en invaller Carmen, die uitstekend tikte met Luca, Jess en Koning, wist nog van de bekerwedstrijd dat ze van een afstandje kon scoren. Nu probeerde ze het van 30 meter en de bal verdween in de kruising. Dat kan ik ook, dacht Luca. Maar dan diagonaal, van zo’n 25 meter, ook in de kruising. Nee, het zat niet tegen! Tussendoor pikte Larissa – altijd neusje voor de goal – de 5-2 mee. Maar Noa was vandaag niet te houden, dribbelde nog eens weg bij haar verdedigers en schoot ook van buiten de ‘16’ de 7-2 binnen. Ja, meiden, zoals PSV in 3 weken ten onder gaat, stijgen wij van de voorlaatste naar de derde plek en zijn we door in de beker.

Prima wedstrijd!!!