Dames 1 van Alliance 22 vindt ritme in de 2e klasse KNVB

In de zomer blikten de speelsters terug op een prachtig seizoen 18/19 waarin we na een spannende finalewedstrijd de nacompetitie wisten te winnen. Met een mooie promotie naar de 2e klasse KNVB als gevolg.

Voorbereiding

Met een tip om in de zomer zelf regelmatig te sporten zijn we het nieuwe seizoen iets eerder met trainen begonnen om zo snel mogelijk een goede conditie op te bouwen. De eerste training zonder bal. In plaats daarvan hardlopen naar richting Middenduin en aldaar korte sprints tegen de bekende steile helling. Dat was even wennen en reden tot mopperen!

Alliance22 Dames 1 2018 2019


We waren uitgenodigd voor het gerenommeerde Zilveren Trawler toernooi bij Stormvogels. Een mooie gelegenheid om een paar oefenwedstrijden te spelen voordat we aan de bak moesten voor de beker. Met Stormvogels, Velsen en IJmuiden als deelnemers was het een goede graadmeter om vast te stellen waar we op dat moment stonden. En dan is het natuurlijk leuk om de finale te winnen en de prachtige trofee in ontvangst te nemen.

Alliance dames 1 wint toernooi bij Stormvogels in IJmuiden 2019

 

Bekertoernooi

Aansluitend begonnen de bekerwedstrijden. We zaten in een poule met Velsen 2, KHFC en DSS 2. Met onder meer een duidelijke 1-13 overwinning bij KHFC plaatsten we ons voor de volgende ronde. Daarin kwamen we onlangs uit tegen Velsen 1, een ervaren ploeg die op dit moment in de top 4 van de 1e klasse KNVB staat. Het werd een heel spannende wedstrijd waarin het tempo behoorlijk hoog lag. Hierdoor liepen we in de 2e helft op ons tandvlees. Na een 0-1 achterstand was het geweldig om te zien dat er extra krachten los kwamen om toch de aansluitingstreffer te maken. “Dat zal wel penalty’s worden” dacht iedereen maar vlak voor tijd zagen we zelfs kans om de winnende goal (2-1) te maken. Een explosie van blijdschap volgde na het laatste fluitsignaal.

Competitie

En dan de competitie, die is uiteraard het belangrijkst. Het was onze verwachting dat de promotie een heel zware poule zou opleveren. En dat blijkt ook zo te zijn. De teams in de 2e klasse zijn heel sterk en het tempo ligt aanzienlijk hoger dan in de 3e klasse. Dat is nogal wennen en betekent dat de intensiteit op onze eigen trainingen steeds meer omhoog gaat. Het streven is om ook in het laatste half uur van de wedstrijd nog met het hele team scherp in de wedstrijd te zitten zodat we de wedstrijd niet op het laatst nog uit handen geven.

De eerste 4 wedstrijden leverden slechts 1 punt op. Maar wat zorgelijker was dat we in 2  van die wedstrijden (tegen Overbos en Limmen) kansloos waren en tegen dikke nederlagen aanliepen. In de laatste 3 wedstrijden hebben we 2 overwinningen geboekt waarvan de 4-3 tegen WSV30 het meest in het oog sprong. Het laat zien, ook gezien de 9e plaats (van de 13) op de ranglijst, dat we wel degelijk goed opgewassen zijn tegen meerdere tegenstanders.

Vooral de vechtersmentaliteit en de teamspirit zijn hierbij de drijvende krachten. En nog een sterk punt: dames 1 ziet kans om een steeds groter aantal jeugdspeelsters uit MO-19 in te passen in het team. Dat gebeurt bijna wekelijks omdat de selectie van dames 1 relatief klein en daarmee kwetsbaar is (blessures, werk, studie, etc.). Het is een pré dat Alliance sterke jeugdteams heeft met veel talenten. Daar is vorig jaar al dankbaar gebruik van gemaakt en dit seizoen is het niet anders. Soms al op 15-jarige leeftijd maken de meiden hun debuut in het 1e elftal. Zo voetbalden afgelopen zondag tegen Volendam (2-1 overwinning) 3 meiden uit MO-19 mee en dat deden ze uitstekend!