MO19-1 twee keer stevig op schot!

Op een ijskoude woensdagavond togen de dappere meiden van de MO19-1 naar het mooie Assendelft voor onze 1e bekerwedstrijd dit seizoen. Deze keer hadden we Koninkie en Eef als keepers en Koninkie moest binnen 5 minuten al twee keer ingrijpen, dus dat beloofde wat. Assendelft had tot nu toe alles gewonnen dit seizoen. En wij niet. Maar na die 5 minuten werd de rug gerecht en onder aansporing van onze furieuze nummer 10 Jess werd de tegenstander ver terug gedrongen. Na 25 minuten was er alom verbijstering dat het nog steeds 0-0 stond. Inmiddels hadden Noa en Amber de lat en paal geraakt en hun keeper had de meest krankzinnige reddingen verricht. Eindelijk brak Hannah met een droge harde knal de score open. En nog voor rust tikte Roaya de 0-2 binnen.

De tweede helft drukten wij fenomenaal door. Het was te koud om stil te staan, dus iedereen was in beweging. We zaten nog niet eens in de dugout toen Hannah subtiel met een boogbal afwerkte, na een flitsende dieptepass en dito voorzet van Noa. Kort daarna nog een mooie aanval met een voorzet van Hannelore en een knappe goal van Amer. Wat Assendelft betrof was de pijp toen leeg. Vervolgens daverde aanval na aanval over het arme Assendelft heen. Noa was genadeloos met een hattrick, onze prima invaller Carmen scoorde met een geplaatst schot en Roaya, lekker op dreef als linkshalf schoot er ook weer een binnen. Koninkie schoot nog bijna de lat door midden, volgens mij ook Hannah nog op de lat, Sterre op de paal. 0-9 eindstand.

Nee, je kunt niet zeggen dat we deze overwinning gestolen hebben.

En toen nog een keer op avontuur in Noord-Holland  – zaterdag jl – naar het mooie Winkel. Een heel plezierige, gastvrije club met een prima scheids en sportieve staf en speelsters. Helaas voor hen ontbrak het Winkel aan zelfvertrouwen en hadden wij juist een goede moraal getankt in Assendelft. Al vlot kregen wij de overhand. Achterin staat het bij ons altijd solide met captain Luca op linksback en de iedere wedstrijd beter wordende Luna op rechtsback. Op beide posities is Imke goed inzetbaar en ook als keeper bleek in de tweede helft. Noa keepte de eerste helft. Mede door het scherm dat Eef en Sterre vormden hadden de keepers niet veel te doen. Met invallers Katie en Luna en ons Koninkie hadden we een jong – maar wel enorm balvaardig – middenveld. En voorin mochten we ook niet mopperen, met Hannah, Hannelore en Amber op een rijtje. Hannah opende de score met een goed hard schot; Eef maakte met een geplaatst, hoog afstandsschot de 0-2. En toen Koninkie een corner van Amber ineens binnen ranselde gingen we lekker met 0-3 rusten. In de tweede helft zagen we dat wij – net als Ajax bij PEC – toch wat loom verder gingen. Assendelft scoorde daarom de 1-3. Verder lieten we het niet komen, want zonder briljant te voetballen hadden we wel af en toe een paar prachtaanvallen waaruit Hannah en de onvermoeibare Koning scoorden. Winkel kwam nog terug tot 2-5, maar daarmee was de strijd gestreden.