MO13-2: nipt verlies tegen angst gegner IJmuiden

Voor de MO13-2, jawel voor het eerst dit seizoen op veld 1 spelend, stond er de wedstrijd tegen IJmuiden MO13-2 op het programma. We hadden 13 speelsters tot onze beschikking. We begonnen met de beginopstelling Safina in het doel, de verdediging bestond uit Enid, Iva (de 2e helft in de aanval), Pien en Noortje die voor het eerst meedeed met een wedstrijd, na een blessure.

Op het middenveld Romijn (2e helft keepen), Gloria en Luna de Z. en de aanval werd gevormd door Elise, Luna R. en Mirte. Later in de wedstrijd kwamen Feline als verdediger en Lotta als middenvelder in het veld. Het waren grote meiden die van IJmuiden, IJmuiden was het eerste gedeelte van de wedstrijd sterker maar het leverde geen kansen op tot 10 minuten van het rustsignaal toen er een afstandsschot in de rechterbenedenhoek verdween 0-1. Het was daarna een gelijkopgaande wedstrijd waar we op zoek gingen naar de gelijkmaker, helaas die kwam er de 1ste helft niet.

20191012 123358

De 2e helft begonnen we heel erg goed met een paar grote kansen voor Iva, het zat de MO13-2 in die fase niet mee, en het blijft voetbal, nu uit een spaarzame aanval van IJmuiden werd het 0-2. Niet veel later was het Pien die randje strafschopgebied uithaalde en onderkant lat de aansluitingstreffer binnenschoot 1-2. Het was nog niet gedaan, een ander scenario bedenkend om toch nog gelijk te komen, maar ook nu kwam de gelijkmaker niet want IJmuiden kwam op 1-3. Weer niet veel later was het Lotta met een solo actie die de 2-3 binnen frommelde. Een paar seconde voor tijd had Pien, we gingen 2 minuten voor tijd met 4 aanvallers spelen om toch nog gelijk te komen, de gelijkmaker op haar schoen helaas door het overvolle strafschopgebied wist ze niet de bal binnen te werken. Het bleef helaas 2-3. Niet getreurd, de meiden hebben alles gegeven om een positief resultaat te boeken.

Na afloop van de wedstrijd werden ouders en speelsters uitgenodigd om boven een presentatie van Mika (clubscheidsrechter) bij te wonen, het was een powerpoint presentatie dat ging over o.a. buitenspel, hands, VAR, you tube beelden en een kwis. Vrijwel alle meiden/ouders die met de wedstrijd meededen  waren van de partij.

Zaterdag a.s. staat er de uitwedstrijd tegen “buurman”  DSS MO13-2 op het programma.