Zhitao neemt afscheid met zege: 9-2

De meiden wilden Zhitao – onze Afrika-ganger – op passende wijze uitzwaaien en wellicht daardoor (al die emoties, meneer) stonden we na 1 minuut met 0-1 achter. Zo’n beetje het meest ervaren deel van ons team (we noemen geen namen) sloeg aan het rommelen en daarna was er zelfs voor onze Koning (invalkeeper) geen redden meer aan. De minuten daarna speelden we als Feijenoord in Glasgow, veel verloren duels, slaperigheid en steeds te zachte of te harde passes. Slechts de allergrootsten, mentaal de allersterksten weten zich van zo’n suffe start vrij te vechten. Ik stel u voor: de zaterdag MO19. De luid blaffende captain Luca brulde haar troepen wakker en het tij werd gekeerd.

De gelijkmaker was al fraai: Eef kwam goed op, combineerde met Uzza en zette uiteindelijk Hannah vrij voor de doellijn, die de bal binnen hakte. Kort daarna zette Uzza voor, Roaya legde de bal terug en invaller-spits Hannelore (net als de zeer energiek spelende Sterre kakelvers terug gekeerd uit Rome) reageerde alert. Dat kon helaas niet gezegd worden van hun grensrechter, die om onnavolgbare reden (ook de trainer van West Frisia was verbaasd..) voor buitenspel vlagde. Scheidsrechter Gijsbert gaf haar het voordeel van de twijfel en annuleerde de treffer. Maar Hannelore’s wraak was zoet, even later schoot zij een assist van Jessica fraai binnen. En uit een corner van Sterre knalde Roaya met een mooie boogbal (heel bewust) de 3-1 voor de rust binnen.

Na rust bekroonde Jessica haar uitstekende partij als de nieuwe nummer 10 met een Maradonesk doelpunt. Ze passeerde minimaal drie man, werd twee keer keihard geschopt, bleef op de been, gleed langs de laatste vrouw en hamerde de 4-1 in de kruising. “Wereldgoal” brulden de mannen die boven op de galerij stonden te kijken. Die stonden twee minuten later weer te klappen toen Koning Noa na een flitsende 1-2 combinatie met Hannelore ook snoeihard in de kruising ramde. En bijna schonk Zhitao zich een geniaal afscheidscadeau, maar haar schot spatte uiteen op de kruising. Vrijwel elke aanval leverde gevaar op, er werd goed gecombineerd en op het middenveld veroverden de onvermoeibare Luca H en Zhitao steeds weer de bal. De achterhoede met de felle Luna, de pittig spelende Rosalie (blijkbaar niet veel gedronken in Praag) en de rustige Imke kon het vaak zonder defensiechef Eef af, die heerlijk ten aanval trok en de 6-1 uit een penalty binnen schoof. De 7-1  mocht er ook zijn (eigenlijk deden we niet aan lelijke goals): weer een goede pass van Jess op Hannelore, voorzet op Roaya en een prachtige volley. 8-1: schot Sterre en knappe rebound van Koning met haar linkerpootje. Tenslotte hobbelde de zwaar aangepakte Hannah (veel schoppen incasseerde zij) weer even het veld in, nam een voorzet van (inderdaad) Hannelore aan en prikte de bal van buiten het penalty-gebied in de hoek. In de slotseconden maakte ook West Frisia nog een mooie goal: van buiten het penalty-gebied via de onderkant lat, buiten bereik van Uzza: 9-2

Dit geeft de burger moed, meiden. Zhitao neemt trots (tijdelijk) afscheid. We houden haar plekje warm. En we verwachten wekelijks een update van haar avonturen.