MO 13-2 wint met 5-0 van Kon. HFC

Omdat de MO13-2 uit de bekerstrijd is gegaan, speelden we afgelopen zaterdag 14 september een oefenwedstrijd tegen HFC MO 13-3. Deze wedstrijd was geregeld door onze coach Robin de Zwart, die veel contacten heeft met andere clubs. Net als ons team speelden we tegen een team dat kort geleden is samengesteld en weinig ervaring heeft. Om die reden werd het een gelijkwaardige leuke wedstrijd waarin elke speelster voldoende aan voetballen toekwam.

Dat was ook duidelijk te zien in het veld. Alle speelsters deden hun uiterste best en hadden zienderogen plezier in het spel. Ook de onderlinge sfeer in het veld was goed. Zo nu en dan was ook merkbaar dat de meiden goed geoefend hebben tijdens de trainingen. We hebben een paar fraai opgebouwde aanvallen gezien! Aanvallen die uiteindelijk leiden tot een 5 tal mooie goals in ons voordeel. Donna bleek een waardige spits door 3 fraaie goals te scoren. Ze dribbelde in snel tempo richting de mannelijke keeper van HFC (onderling afgesproken) en schoot de bal fraai in de hoek. De keeper had het nakijken en een nieuwe spits lijkt geboren.

Gloria maakte een wereld goal, een soort lobje over de keeper heen vanuit een onmogelijke hoek. Lotta was een stofzuiger op het middenveld en verzette veel loopwerk. Ze verdedigde ook goed mee. Ze maakte ook nog een fraaie goal. De verdediging onder leiding van Iva gaf de spitsen van HFC geen kans en de keepsters Luna en Romijn lieten geen bal door. Speciale dank aan Romijn voor haar invalbeurt. Ze is zo enthousiast geworden over het keepen dat ze de  keeperstraining gaat volgen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-0 gewonnen. Een goede oefening voor de eerste competitiewedstrijd tegen Onze Gezellen. Dan zal Pien onze nieuwe aanwinst ook mee spelen. Zij is een prima versterking van ons middenveld. De MO13-2 heeft er veel zin in. Coaches/trainers Jan Hakker, Robin en Mika de Zwart gaan voor een mooi seizoen met veel spelplezier en sportieve wedstrijden. We hebben een leuk team dat veel mogelijkheden heeft om te groeien in het seizoen en onderling goed met elkaar omgaat.

We verwachten van ouders  en verzorgers en andere fans veel support dit seizoen. Niet alleen door te komen kijken maar ook een keer te vlaggen of te fluiten.

Zaterdag a.s. staat de lastige uitwedstrijd tegen Onze Gezellen op het programma…….

Coaches/trainers MO 13-2