MO19-1 schittert op veld en bij Bison

Met een nieuw team en goede zin vertrok de MO19-1 uit bij DSS voor de eerste competitiewedstrijd. Ondanks de warmte legden zij een goede eerste 20 minuten op de mat. Voorin combineerde Hannah lekker met Roaya en Koning (aka Noa). Het middenveld was met Jess, Sterre en – de eindelijk teruggekeerde - Uz prima bezet. En achterin zagen we een verdacht goed optreden van invaller-keeper Rosalie (sorry, maar dat gaat gevolgen hebben Roos!).

 

Zij werd goed afgeschermd door rechtsback Luna en het centrale duo Eef-Imke gaf niks weg. Op links captain Luca. Zij gaat voortaan in de verslagen door het leven als Luca © van captain, want bij ons draaft nog een prima, snelle Luca rond, die we voortaan Lucah noemen in deze epistels. Dan beschikken we nog over de oude getrouwen Hannelore en Zhitao en om de verwarring compleet te maken hebben we twee Noa’s. De ene heeft tijdens het bowlen de roepnaam Koning verworven (toevallig ook haar achternaam). Last but not least kwam om 12 uur de ijverige Dani nog opdraven, direct van de Ap.

 

Na die twintig minuten gaf de scheidsrechter een vrije trap wegens hands weg, vooral omdat het DSS-publiek daar hard om riep (pas op voor scheidsrechters die plechtig zeggen: “jullie maken fouten, ik maak fouten…”. Ga er dan namelijk als uit-spelend team maar vanuit dat de cruciale fouten in jouw nadeel zullen zijn. Hetgeen in de praktijk helaas waar bleek). In ieder geval schoot DSS de vrije trap perfect binnen. Vlak voor rust gaf de scheids DSS een 100% cadeau. Ondanks driftig vlaggen van grens Bernhard bedacht hij een nieuwe spelregel: als de verdediger een bal raakt wordt het buitenspel opgeheven…… Enfin, daardoor kwam een DSS-aanvaller die 3 meter buitenspel stond alleen voor Roos en dat was dat. In de tweede helft bleven we het dapper proberen, doordat we 5 wissels hadden werd het spel wel rommeliger, maar de inzet en sfeer bleven goed. Zelfs toen een goede DSS-aanval de 3-0 betekende, net buiten bereik van de volgende invalkeeper Uzza. En kort voor het eindsignaal kreeg Noa de beloning voor haar doorzetten ‘óok al gaat er weleens een bal mis’: een schitterend schot in de kruising. Een veelbelovende prestatie voor zo’n eerste wedstrijd.

 

Daarna gingen de meiden echt los. In de Bison Bowling stonden een goede balbehandeling, zuiver mikken en teamwork voorop. Lucah en Imke waren in de 1e ronde overtuigend, net als Eef en Hannah. Klassieke muzikale hoogtepunten als “konijntje met een vliegje op zijn (haar?) neus” en de Kabouterdans werden in de sfeervolle bowlinghal voorzien van een passend, smaakvol dansarrangement. De laatste bowl-ronde zag een excellerende Hannelore, sterke verbetering bij Dani en Zhitao en een glorieuze Jessica. En last but not least lieten die schatten hun coach winnen. Dit wordt een mooi jaar!