Bijzondere editie KiKa Alliance jeugdtoernooi

Recordopbrengst voor KiKa en afscheid clubscheidsrechter

Het was het afgelopen Pinksterweekend een drukte van jewelste bij Alliance. Maar liefst 132 teams uit de hele regio kwamen in actie om hun sportieve prestaties te tonen. Jongens- en meisjes teams van diverse leeftijden streden in gelijkwaardige poules om de winst en kregen uiteindelijk allemaal een fraaie beker als beloning voor hun inzet. Bijzonder dit jaar was de deelname van een Engels meidenteam uit Manchester.

Het KiKa Jeugdtoernooi wordt al jaren gekenmerkt door een gezellige en vriendschappelijke sfeer, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten om het toernooi tot een succes te maken. Scheidsrechters, grensrechters, standbouwers, hamburgerverkopers, kantinemedewerkers en de sponsorcommissie, zonder hen kan een van de grootste jeugdtoernooien in de regio niet gehouden worden. Het was dan ook niet voor niets dat onze voorzitter Ben Steeman de toernooicommissie in het zonnetje zette. Zij ontvingen de Alliance Gustenhovenbeker die elk jaar wordt uitgereikt aan de ‘vrijwilliger(s) van het jaar’.

Foto 1 Gustenhovenbeker uitgereikt aan Toernooicommissie

Het Rad van Fortuin draaide 3 dagen voor het goede doel: KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. De lootjes waren bij elke speelronde in een snel tempo uitverkocht. Er was dit jaar ook een superronde met als hoofdprijs een mooie kinderfiets. Met dank aan alle deelnemers leverde Het Rad van Fortuin een recordopbrengst op: maar liefst 1700 euro wordt gedoneerd aan KiKa!

Foto 2 Rad van Fortuin

De vele prijzen waren gratis beschikbaar gesteld door diverse winkels en bedrijven en door hoofdsponsor de Rabobank Haarlem en Omstreken, die het KiKa Toernooi een warm hart toedraagt. Zij zorgden er ook voor dat het de vele vrijwilligers dit toernooiweekend aan niets ontbrak, door crewshirts en lunchpakketten beschikbaar te stellen.

Foto 6 KiKa vlag

Een bijzonder moment was het afscheid van scheidsrechter Gerd van der Leeuw, die 30 jaar als clubscheidsrechter voor Alliance heeft gefloten! Op vrijdagavond tijdens het toernooi beëindigde Gerd voor de laatste keer een wedstrijd met een fluitsignaal, waarna hij op het veld door jeugdvoorzitter Robert Graat met een mooie bos bloemen werd bedankt.

Foto 3 afscheid clubscheidsrechter Gerd van der Leeuw op het veld

Het KiKa Alliance Jeugdtoernooi is in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste toernooien in de regio, met trouwe verenigingen die elk jaar weer graag deelnemen. Op naar het volgende toernooi in 2020, waarvoor de inschrijvingen begin komend seizoen weer zullen starten!

Foto 5 langs de lijn

 

Foto 4 Hamburgers bakken